گردو چوبی تیره و سفت است که پس از سنباده زدن به دلیل استحکام و سختی بسیار صاف، صیقلی و زیبا می شود. رنگ این چوب از سفید کرمی دور تنه تا شکلاتی تیره در هسته تنه متغیر است. این چوب یکی از بهترین و ساختهشدهترین چوبهای مورد استفاده در ایران به شمار میرود و بافت و رنگ زیبایی دارد. چوب گردو در اروپای شرقی، آسیای غربی و آمریکا رواج دارد و در ایران نیز بسیار محبوب است.
درخت گردو را شناسایی کنید
درخت گردو از گروه درختان پهن برگ است و ارتفاع آن عمدتاً بین 24 تا 35 متر است. این درخت از خانواده راش است و بیشتر در ژاپن، آمریکا، چین و فرانسه یافت می شود. لازم به ذکر است که یکی از انواع معروف درخت گردو در ایران نیز می روید و در مناطقی مانند خاورمیانه، یونان، روم، انگلستان و آمریکا نیز به عنوان درخت محبوب شناخته می شود. گردوی ایران به ویژه در مناطق شمالی ایران، همدان، مغان، دغاز، ارومیه و فارس رشد خوبی دارد.
این درخت برای آب و هوای معتدل استفاده می شود و قطر معمولی آن بین یک و نیم تا دو متر است. درخت گردو به عنوان درختی با ارزش شناخته می شود و تنها جنگل طبیعی باقی مانده از آن در قرقیزستان قرار دارد. این درخت در دو گونه گردوی سفید و گردوی سیاه شناخته می شود که نهال های آن معمولاً شرایط یخ زدگی را تا حد زیادی تحمل نمی کنند و برخی از گونه ها در مناطق سردسیر با موفقیت رشد نمی کنند. اما گردو به گرمای شدید و بیش از دمای شدید خرسند نیست.
ویژگی های چوب گردو
چوب گردو دارای بافتی صاف و الیاف نرم است. بافت این چوب تا حدودی خشن است و گره ها و نواحی نامنظم به طور تصادفی در سراسر دانه چوب پراکنده شده است. نقش و نگار خاص این چوب آن را از نظر ظاهری منحصر به فرد کرده است.
چوب درخت گردو آمریکای شمالی قهوه ای تیره است، در حالی که انواع دیگر گردو در رنگ های متنوعی از قهوه ای روشن، قهوه ای تا بنفش، قهوه ای تا قرمز و خاکستری دیده می شود. قسمتهای بیرونی درخت رنگ روشنتری دارند و معمولاً برای تولید چوب روشنتر استفاده میشوند، در حالی که قسمتهای مرکزی تیرهتر هستند و به تولید چوب سنگینتر کمک میکنند.
چوب گردو از دسته چوب های سخت است. این طبقه بندی به معنای سخت یا نرم بودن چوب نیست، بلکه نشان دهنده سختی یا نرمی آن است. چوب های سخت مانند گردو به آرامی در آتش می سوزند و زغال چوب با استحکام بالا تولید می کنند. تست جانکا یا جانکا برای اندازه گیری سختی چوب استفاده می شود. در این آزمایش یک توپ فولادی روی قالب چوبی قرار داده شد و نیرویی به آن وارد شد که نیمی از توپ در قالب فرو رفت. مقدار این نیرو بر حسب پوند اندازه گیری می شود. بر اساس این آزمایش، سختی چوب گردو تقریباً 11010 پوند است.
مقاومت مهره
چوب گردو در دسته چوب های بسیار مقاوم و مستحکم قرار می گیرد. اما توصیه می شود از این چوب در محیط های باز استفاده نشود، زیرا به رطوبت و گرما حساس بوده و مستعد پوسیدگی است. گردو در برابر سایش، ضربه و خوردگی مقاوم است. نقوش زیبا و طبیعی در کنار رنگ های متنوع از جمله مزیت های این چوب است. علاوه بر این گردو کار با آن آسان است و قابلیت سمباده زدن و صیقل دادن خوب را دارد. این چوب از سهولت اره کردن و تراشیدن، چسباندن و میخکوبی، صیقل پذیری، سهولت فرم دهی و مقاومت در برابر ضربه بهره می برد.
چوب گردو را با رنگ مشخص کنید
وزن مخصوص این چوب حدود 700 کیلوگرم بر متر مکعب است که آن را به چوبی سنگین تبدیل می کند. داخل گردو قهوه ای روشن تا تیره با رگه های مشخص و اغلب تیره است. رنگ بیرونی آن سفید است و این قسمت اغلب ارزش اقتصادی بیشتری دارد. این چوب به دلیل خواص مطلوبی که دارد در انواع هنرهای چوبی استفاده می شود.
چوب گردو سختی متوسطی دارد و از نظر بافت صاف و زبر می توان آن را کمی زبر به حساب آورد. این چوب درخشندگی خاصی دارد و پس از رنگ آمیزی بافت زیبایی پیدا می کند. منافذ سلولی آن پراکنده است و از نظر این ویژگی با سایر انواع چوب تفاوت دارد.
چوب گردو را از روی حلقه های رشد آن بشناسید
حلقه های رشد در گردو به وضوح قابل مشاهده است و می توان از آنها برای محاسبه سن درخت استفاده کرد. چوب گردو دارای بخش نیمه سوراخ و دارای منافذ پراکنده است. همچنین منافذ سلول های چوبی در بهار بسیار بزرگتر از چوب در تابستان است.
شناسایی چوب گردو توسط تولیدکنندگان
برای شناسایی دقیق گردو، بهتر است از تولید کنندگان مبلمان چوبی معتبر خریداری کنید، زیرا انواع چوب های مشابه می توانند ظاهر فریبنده باشند. به دلیل قیمت بالاتر گردو نسبت به برخی دیگر از چوب های سخت، اغلب به عنوان روکش استفاده می شود.
اگرچه چوب گردو بسیار مقاوم است، اما به پوسیدگی حساس است و می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند تغییرات رطوبت و دما قرار گیرد. بنابراین توصیه می شود از قرار دادن اشیاء ساخته شده از گردو در فضای باز خودداری شود. برخی از مصرف کنندگان برای مقاومت بیشتر در برابر پوسیدگی به جای گردو از مواد دیگری استفاده می کنند که معمولاً از پلاستیک ساخته شده و طرح چوبی دارد.
نکته آخر، رنگ گردو ممکن است در طول زمان به دلیل عواملی مانند قرار گرفتن در معرض آفتاب یا فرآیند خشک کردن بخار تغییر کند. این تغییرات معمولاً باعث خاکستری شدن چوب می شود.
راهنمای انتخاب تخته گردو
هنگام انتخاب پانل های چوبی باید به ویژگی های زیر توجه کنید:
1. پرداخت سطح و رنگ پذیری: اطمینان حاصل کنید که چوب انتخاب شده دارای سطح و رنگ پذیری است.
2. شرایط خدمات کنده کاری و برش چوب: بررسی کنید که آیا چوبی که انتخاب می کنید شرایط مناسبی برای کنده کاری و برش دارد یا خیر.
3. خواص عایق حرارت و سرما: این خواص بسیار مهم هستند و باید به دقت بررسی شوند.
4. مقاومت مکانیکی و انعطاف پذیری: اطمینان حاصل کنید که چوب انتخابی از استحکام مکانیکی و انعطاف پذیری خوبی در برابر ضربه برخوردار است.
5. قابلیت تنظیم خواص مختلف: بهترین انتخاب دالی است که خواص مختلف آن قابل تنظیم باشد مانند داشتن خاصیت ضد حریق، ضد رطوبت و ضد قارچ.
6. گرمی چوب: این ویژگی نیز به ویژه در ساخت مبلمان بسیار مهم است.
شرایط مهم هنگام خرید تخته چوب گردو
1. چوب نرم و چوب سخت
2. چوب خشک و چوب مرطوب
3. ضد نشتی
4. از دست رفتن چوب
5. پانل پوشش داده شده
6. کفپوش
7. دال
8. سوسیس را برش دهید
9. گره چوب
ویژگی های مهم پانل های چوب گردو
– نرمی و سختی چوب: خاصیت نرمی و سختی چوب به میزان الیاف و ضخامت دیواره چوب مربوط می شود. تختههای صنوبر، بید، کاج و صنوبر اغلب به گروه چوب نرمتر تعلق دارند، در حالی که تختههای گردو، افرا، راش و بلوط به گروه چوبهای نرمتر تعلق دارند.
خشکی و رطوبت چوب: این ویژگی به میزان رطوبت چوب مربوط می شود. رطوبت کم بسیار مهم است. رطوبت چوب به دو روش سنتی و صنعتی حذف می شود. رطوبت ایده آل برای هر چوب متفاوت است، اما معمولا بین 7 تا 12 درصد است.
– نشت: این ویژگی به معنای قرار دادن قطعات کوچک چوب در کنار هم برای ایجاد یک سطح بزرگتر است.
– کفپوش: زمانی که چوب کاملا خشک شده و آب میان بافتی خود را از دست می دهد، سطح چوب ناهموار می شود. بنابراین با استفاده از ماشین آلات، سطح دال باید صاف و صیقلی شود تا ناهمواری ها برطرف شود.
اگر طرح خاصی مد نظر دارید و می خواهید از چوب گردو استفاده کنید، ما در گروه دکوراسیون ایرانیان در تمامی مراحل کار از عرضه چوب گردو گرفته تا ساخت و مشاوره در کنار شما هستیم.
وب سایت ایرانیان دکوراسیون این فرصت را در اختیار شما قرار داده است تا به راحتی سفارش برش ام دی اف و سی ان سی ام دی اف خود را ثبت کرده و خدمات خود را بدون اتلاف وقت دریافت نمایید.
آدرس وب سایت:
صفحه نخست
شماره تماس جهت ثبت درخواست:
موبایل: 09123346296
تلفن: 77647430-021
برای دوستان خود ارسال کنید
منبع: https://toranji.ir/2024/05/12/%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%DA%86%D9%88%D8%A8-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D9%88-%D8%A7%D8%B5%D9%84-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5-%D8%AF%D9%87%DB%8C%D9%85%D8%9F-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86/
تحریریه ICTNN شبکه خبری