در حالی که برخی دستگاه های دولتی مرتبط با هوش مصنوعی مستنداتی در این حوزه فناوری دارند، دستیار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور از ساماندهی مراکز هوش مصنوعی در کشور خبر داد و گفت: تمامی مراکز هوش مصنوعی تابع دستور اجرایی رئیس جمهور هستند. . مرکز ملی هوش مصنوعی معاونت علمی ریاست جمهوری قرار دارد.
به گزارش ICTNN، محمدجواد صدری مهر در حاشیه نمایشگاه اینوتکس 2024 حوزه هوش مصنوعی در جهان را حوزه ای استراتژیک خواند و افزود: حتی شرکت های بزرگ آمریکایی که پردازنده های هوش مصنوعی تولید می کنند به کشورهای استراتژیک مانند عربستان سعودی به شریک خود نمی فروشند.
وی با بیان اینکه آمریکا با مجوز قانونی فروش آنها را به طور رسمی ممنوع کرده است، گفت: زیرساخت ها در این زمینه بسیار مهم است. بنابراین با راه اندازی مرکز ملی هوش مصنوعی تجهیزات خوبی وارد کشور شده و این تجهیزات به شبکه تبدیل می شود تا بتوانیم زیرساخت عظیمی ایجاد کنیم و همه از این زیرساخت ها بهره مند شوند.
صدری مهر ادامه می دهد: ما همه مجموعه ها را به هم وصل می کنیم. مجموعه هایی که همگی دارای تعداد معینی پردازنده هستند و شبکه سازی این پردازنده ها زیرساخت پردازش خوبی را در کشور ایجاد می کند.
وی افزود: موضوع دیگر در هوش مصنوعی ماژول ها هستند که می توان از آنها در زیرساخت ها برای اهداف مختلف استفاده کرد. بانک خوبی از این ماژول ها در مرکز ملی هوش مصنوعی ایجاد شده است و به تدریج در حال ارتقا است.
صدری مهر یادآور شد: به همه اینها جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده ها اضافه شده و در مرکز ملی هوش مصنوعی اقدامات بزرگی در 3 حوزه «جمع آوری اطلاعات»، «جمع آوری ماژول ها» و «جمع آوری زیرساخت» انجام می شود و در کنار آن. این هلدینگ بخش خصوصی بزرگ نیز به این اقدامات پیوسته است.
دستیار علمی رئیس جمهور با بیان اینکه حرکت در حوزه هوش مصنوعی سرعت گرفته است، گفت: با این اقدامات معتقدیم به برکت برنامه ریزی های انجام شده به نتایج بزرگی در منطقه دست خواهیم یافت.
صدری مهر در خصوص تعداد مراکز و اسناد موجود در حوزه هوش مصنوعی در دستگاه های مختلف دولتی با تاکید بر اینکه این امر ساماندهی شده است، گفت: راه اندازی مرکز ملی هوش مصنوعی و موافقت با ایجاد این مرکز را به دولت ابلاغ کردیم. . مرکز ملی به امضای رئیس جمهور رسید. تمامی مجموعه ها در این مرکز ملی قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی حرکتی است که به سرعت در حال توسعه است، باید کار ویژه ای برای آن انجام شود، یادآور شد: دو ماه پیش شخص رئیس جمهور در این زمینه حکمی صادر کرد و همه مجموعه ها در آنجا مستقر شدند.
ما فناوری را با موفقیت نشان داده ایم
دستیار معاون رئیس جمهور در امور علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با بیان اینکه امروز کشور از مرحله آزمون و خطا در حوزه های فناوری فراتر رفته و از فناوری نمایشی فاصله گرفته است، گفت: اکنون به شرکت هایی رسیده ایم که نقشی در تولید ناخالص داخلی کشور دارند و به همین دلیل نقش شرکت ها در شرکت در نمایشگاه ها روز به روز جدی تر می شود.
وی نمایشگاه ها را محلی برای نمایش محصولات شرکت ها دانست و اظهار داشت: در سال 1400 حدود 300 میلیون دلار محصولات و خدمات فناورانه صادر کردیم که این میزان در سال 1402 به 2 میلیارد دلار رسید و نشان از تحول پیشرونده است. -مرحله رشد فناوری در اقتصاد و تولید ناخالص داخلی
صدری مهر با بیان اینکه نمی توان آمار خاصی از سهم فناوری در تولید ناخالص داخلی اعلام کرد و ادامه داد: در حال حاضر حدود 3 تا 3.5 درصد تولید ناخالص داخلی به فناوری اختصاص دارد و هدف ما این است که بتوانیم 8 درصد از تولید ناخالص داخلی را اختصاص دهیم. به آن در حدود 1405. متوجه شوید
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ایجاد حدود 500 شتاب دهنده و ایجاد مراکز نوآوری را با هدف افزایش سهم فناوری در تولید ناخالص داخلی دانست و ادامه داد: 20 کارخانه نوآوری و 70 پارک فناوری از دیگر توسعه های فناوری است. زیرساخت ها در کشور است و تا سال 1405 سهم 8 درصدی را در نظر گرفته ایم.
رتبه بندی شتاب دهنده ها
وی از رتبه بندی مراکز نوآوری و شتاب دهنده ها و کارخانجات نوآوری خبر داد و یادآور شد: برای این امر شاخص های رتبه بندی تعیین شده است.
صدریمهر حذف مجوز از کارخانجات، شتاب دهنده ها و مراکز نوآوری را از دیگر اقدامات معاونت علمی در توسعه اکوسیستم فناورانه کشور دانست و گفت: به وزارتخانه ها تاکید کردیم که هرکس می خواهد در حوزه فناوری فعالیت کند. ، کارخانه های شتاب دهنده و نوآوری، بدون نیاز به مجوز.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور افزود: از سوی دیگر برای این مجموعه ها گواهینامه صلاحیت تعریف کرده ایم. این گواهی بر اساس فعالیت هایی است که در گذشته در این مراکز اجرا شده است.
وی ادامه داد: بر اساس ارزیابی فعالیت های گذشته این مراکز، گواهی صلاحیت دانش بنیان را صادر می کنیم و از سوی دیگر حمایت از زیرساخت های دانش بنیان بیش از 10 مورد افزایش یافته است.
صدری مهر خاطرنشان کرد: در گذشته 500 شتابدهنده تاسیس و از معاونت علمی حمایت شدند و طی آزمون های صدور گواهی تایید صلاحیت به 40 شتاب دهنده رسیدیم که این شتاب دهنده ها توانسته اند تایید صلاحیت را دریافت کنند. گواهینامه و پشتیبانی از این شتاب دهنده ها بیش از 10 برابر شده است.
وی بیان کرد: هدف ما توسعه مجموعههایی است که در این زمینه سابقه خوبی داشته باشند و به این ترتیب کارخانههای نوآوری، شتابدهندهها و مراکز نوآوری در صورت دریافت گواهی صلاحیت عنوان دانشبنیان را اضافه میکنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور تاکید کرد: اقدام جدید دیگر ما از ابتدای سال جاری تلاش برای ایجاد اتحادیه است که در این راستا فضاهای کاری انجمن های مشترک ایجاد شده و اولین مجمع انجمن شتاب دهنده خواهد بود. در 31 می برگزار می شود و در تیرماه امسال اولین نشست انجمن کارخانه های نوآوری برگزار می شود.
وی با اشاره به ایجاد انجمن مراکز نوآوری تاکید کرد: در انجمن های تخصصی این مراکز مراکزی حضور خواهند داشت که گواهی صلاحیت دریافت کرده اند.
صدری مهر تاکید کرد: اکنون بخش بزرگی از اختیارات خود را به انجمنهای حرفهای واگذار میکنیم، مثلاً ارزیابیها و رتبهبندیهای زیادی را به انجمنهای حرفهای واگذار میکنیم.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات