ظرفیت اتصال در برخی از پیام رسان های داخلی اوایل سال جاری ایجاد شد و اخیراً مدیرکل کنترل، حسابرسی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران از اتصال یک پیام رسان دیگر به طرح اتصال پیام رسان ها خبر داد.
به گزارش ICTNN، یکی از مشکلاتی که عموما کاربران سیستم های پیام رسان داخلی از آن گلایه داشتند تعدد آنها بود که ارتباط بین کاربران را با مشکل مواجه می کرد. بر این اساس پیشنهاد ایجاد امکان ارتباط بین پیام رسان های داخلی مطرح شد و این طرح با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در ابتدای سال جاری انجام شد. .
ارتباط داخلی بین پیام رسان ها (Interconnection) یا MXP به معنای امکان ارسال پیام از مبدأ یک پیام رسان ایرانی به سایر پلتفرم های محلی مشابه است. در مورد عملکرد این سرویس گفته شده است که دو روش کلی برای پیاده سازی ارتباط داخلی بین پیام رسان ها یا mxp وجود دارد. روش خودکار که در آن سرور MXP به طور خودکار مطلوب ترین مقصد را برای ارسال پیام انتخاب می کند.
به گزارش ICTNN، مهدی مظفری – مدیرکل کنترل، حسابرسی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران – به تازگی از اتصال پیام رسان سروش پلاس به اتصال پیام رسان متقابل خبر داده است.
وی با اعلام این خبر مبنی بر اینکه سروش پلاس از این پس امکان ارتباط متقابل (MXB) با دیگر پیام رسان های ایرانی را نیز خواهد داشت، در خصوص جزئیات این رویداد گفت: چندی پیش طی اقدامی که برای اولین بار در دنیا انجام شد. ، چهار پیام رسان ایتا، بله، گپ و آی گپ برای تبادل پیام و فایل های صوتی و تصویری متصل شدند. پس از تست فنی موفق، پیام رسان سروش پلاس هم اکنون می تواند به چهار پیام رسان دیگر بپیوندد. بنابراین کاربران با نصب یکی از پیام رسان ها توانستند با کاربرانی که پیام رسان دیگری دارند ارتباط برقرار کنند.
مدیرکل کنترل، حسابرسی و نظارت بر وضعیت آماری پیام رسان ها گفت: با اتصال سروش پلاس به طرح ارتباط متقابل، بیش از 50 میلیون کاربر در دسترس مردم قرار می گیرند. از این نظر، هر کاربری با یک پیام رسان ایرانی می تواند به جامعه بزرگی از کاربران دسترسی داشته باشد.
به گفته مظفری بیش از 2 میلیون و 200 هزار کاربر از امکان MXB استفاده می کنند که با ورود سروش پلاس این تعداد به بیش از 2.5 میلیون نفر خواهد رسید.
بر اساس اعلام سازمان فناوری اطلاعات، وی درباره وضعیت فازهای آینده طرح اتصال به پیام رسان ها افزود: در فاز دوم امکان ایجاد کانال و گروه مشترک بین پیام رسان ها فراهم می شود. در این راستا سازمان فناوری اطلاعات ایران زیرساخت های فنی لازم برای ایجاد کانال مشترک پیام رسان ها را ایجاد کرده و در حال انجام آن است تا در زمان مناسب از آن استفاده شود.
لازم به ذکر است که ارتباط متقابل پیام رسان های ایرانی یا به اصطلاح طرح اتصال، اقدامی است که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف اتصال پیام رسان های ملی به یکدیگر راه اندازی شده است. استفاده از این امکان بسیار ساده است و کاربران کافیست به منوی تنظیمات پیام رسان مراجعه کنند. سپس گزینه اتصال به پیام رسان های دیگر از طریق حفظ حریم خصوصی و امنیت را فعال کنید.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات