روحی افزود: مدتی است مجلس شورای اسلامی مصوبه ای را به تصویب رساند که به موجب آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اجازه تولید املاک و دارایی و همچنین تغییر کاربری و فروش املاک مازاد و دستگاه های تابعه خود را تا سقف تعیین کرد. 100000 میلیارد ریال برای توسعه. شبکه ملی اطلاعات و ارتقای پوشش اینترنت و موبایل در روستاهای کم برخوردار. بر اساس این مصوبه می توان از سایر منابع برای توسعه روستایی استفاده کرد.
به گزارش ICTNN، «ایرج روحی» مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری خدمات عمومی اجباری (USO) از زمان انتصاب خود برای بررسی ارتباط روستاها با بیش از 20 خانوار به شبکه ملی. اطلاع رسانی آغاز شد.
روحی گفت: حدود سه ماه پیش به روستاهای استان های کردستان، فارس، هرمزگان، لرستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی سفر کردیم که بدون اینترنت محدود بودند و خواستیم به تهران بیایند. تکمیل مطالعه پوشش ارتباطات روستایی کشور تا پایان سال 1400.
مشاور وزیر ارتباطات در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی و آموزشی ICTNN وی در خصوص اتصال روستاهای کشور به اینترنت گفت: اتصال پرسرعت و کامل روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت و ایجاد بستر اینترنت سیار در روستاها از مهمترین اقداماتی است که در صورت تامین منابع تا پایان سال 1401 تکمیل شود.
وی تاکید کرد: هدف اصلی این بود که مسائل مربوط به استان ها مشخص شود. اکنون توانستیم تعیین کنیم که سایت مخابرات در کدام یک از روستاها و در کدام فاز احداث شود و کدام یک نیاز به توسعه و تعمیر دارند. زیرساخت های فنی برای این کار مهیا شده، برنامه ریزی هایی برای رسیدن به این هدف انجام شده و باید به سرعت وارد مراحل اجرایی شویم.
وی در خصوص تعداد سایت های BTS (دکل هایی که از تجهیزات مخابراتی بی سیم و بی سیم تشکیل شده و ارتباط بین کاربر موبایل و شبکه عمومی را فراهم و تسهیل می کند) که باید برای این پروژه ساخته شود، گفت: اتصال تمام روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات و پوشش جهانی اینترنت، نیاز به ساخت حدود پنج هزار سایت BTS داریم. اپراتورهایی که کار ساخت دکل ها را بر عهده دارند در تمام جلسات همراه ما هستند و این گونه موارد را با هم بررسی می کنیم.
ساخت پنج هزار سایت BTS
روحی درباره چالش برانگیزترین قسمت اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات توضیح داد: چالش برانگیزترین مناطق توسعه روستایی عمدتاً مناطق کوهستانی مانند کردستان و آذربایجان غربی هستند که دسترسی به آن ها آسان نیست.
به گزارش ICTNN«عیسی زارع پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اوایل حضور خود در وزارت ارتباطات اعلام کرد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده دسترسی باقیمانده روستاهای بالای 20 خانوار تا پایان سال 1401 تکمیل می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت گروه های جهادی برای توسعه ارتباطات در مناطق دور افتاده و محروم تاکید کرد.
اگر در گذشته کاربران به 500 کیلوبایت دسترسی به اینترنت راضی بودند، اکنون به سرعت اتصال آنلاین نیاز دارند. این تغییر سلیقه، وزارت ارتباطات را بر آن داشت تا ابعاد مختلف دسترسی روستایی به اینترنت را به صورت میدانی بررسی کند. به خصوص استان هایی که به دلیل وسعت زیاد یا موقعیت جغرافیایی خاص، چالش های بیشتری دارند.
اتصال تمامی روستاهای کشور به اینترنت سه ضلع دارد. ضلع اول طرح خوبی برای پیشبرد هدف اتصال تمام روستاهای کشور به اینترنت است و در سفرهایی که تاکنون انجام داده ایم و بررسی های کارشناسی شده، ضلع اول را تکمیل کرده ایم. ضلع دوم مربوط به قدرت اجرایی اپراتورها است که باید با تقویت تیم های فنی خود آن را ایجاد کنند و ضلع بعدی نیز شامل تخصیص منابع است.همه استان ها به توسعه روستایی واگذار شده اند
مشاور وزیر ارتباطات تاکید کرد: تامین و مشاوره برای جذب منابع یکی از مهم ترین کارهایی است که باید در سال آینده انجام دهیم. اپراتورها نیز باید تلاش کنند تا توان اجرایی خود را افزایش دهند زیرا روستاهای باقی مانده بسیار سخت هستند، مثلاً ما روستاهایی داریم که در یک منطقه کاسه مانند قرار دارند و از هر طرف محاصره شده اند.
مشاور وزیر در امور توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی با بیان اینکه برای رسیدن به این هدف 12 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است، افزود: پوشش جهانی اینترنت برای همه روستاها چیزی است که سه سال زمان نیاز دارد، اما در نظر گرفته شده است. قرار است این کار را ظرف یک سال به پایان برسانیم، این فشار مضاعفی به منابع وارد می کند، اکنون حدود چهار هزار میلیارد بودجه برای این کار داریم، در حالی که این پروژه به اعتبار 12 هزار میلیارد تومانی نیاز دارد.
اداره کل ارتباطات روستایی گفت: واقعیت این است که وقتی صحبت از توسعه در حوزه ارتباطات روستایی می شود، با تخصیص منابع مخالفتی وجود ندارد، بلکه نیاز به ظرفیت قانونی و ریل وجود دارد. به درستی انجام شده است. منابع وزارت ارتباطات همواره از بخشهای پایدار بوده و از منافع عمومی کشور استفاده نکرده است. اما اکنون که باید این پروژه را در مدت کوتاهی به اتمام برسانیم، باید از منابع عمومی کشور نیز استفاده کنیم.
چندی پیش گزارش شده بود که 98 درصد روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت متصل هستند اما مشاهدات میدانی نشان می دهد که این رقم دور از واقعیت است. بخشی از این فاصله نیز طبیعی است، زیرا سلیقه ها تغییر کرده و نیاز به اینترنت با فناوری جدید افزایش یافته است. بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی مشاور وزیر ارتباطات در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی، اینترنت روستایی کشور هم اکنون حدود 83 درصد است.
وی دستور تشکیل کارگروهی متشکل از مدیران اپراتورها و مدیران عامل مخابرات ایران و مدیران ذیربط وزارت ارتباطات را برای رفع مشکلات و تسریع در توسعه دسترسی روستاییان به شبکه ملی اطلاعات و پیگیری جدی موضوع داد. .
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
همه نهادها بر توسعه روستایی اتفاق نظر دارند
وی تاکید کرد: اتصال تمام روستاهای کشور به اینترنت سه ضلع دارد. ضلع اول طرح خوبی برای پیشبرد هدف اتصال تمام روستاهای کشور به اینترنت است و در سفرهایی که تاکنون انجام داده ایم و بررسی های کارشناسی شده، ضلع اول را تکمیل کرده ایم. ضلع دوم مربوط به قدرت اجرایی اپراتورها است که باید با تقویت تیم های فنی خود آن را ایجاد کنند و ضلع بعدی نیز شامل تخصیص منابع است.
وی تصریح کرد: روستاهای باقیمانده از نظر صعب العبور و کوهستانی بودن از سخت ترین نقاط این طرح ملی بوده و نیاز به تلاش جدی دارند.
وی گفت: یکی از کارهایی که انجام می دهیم رایزنی برای جذب منابع است. مقداری از این پول توسط سازمان برنامه و بودجه به ما داده شده است، اما به اندازه کافی برای کمک به پروژه نیست. تلاش داریم با سفرهای استانی و استفاده از ظرفیت مناطق محروم این پروژه را به سرعت پیش ببریم.
تحریریه ICTNN شبکه خبری