رئیس کنسرسیوم شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه فضایی با اشاره به وضعیت آمادگی فعلی ماهواره «کوتسار» برای پرتابگر خارجی، گفت: قرار بود این ماهواره در آذرماه پرتاب شود، اما اصلی ترین محموله موشک سایوز که قرار است ماهواره «کوتسار» با آن پرتاب شود، با تاخیر مواجه شد و در نتیجه زمان پرتاب این ماهواره ایرانی به تاخیر افتاد.
دکتر حسین شهرابی در گفت وگو با ICTNN. وی با اشاره به جزئیات ماهواره «کوتسار» گفت: ماهواره «کوتسار» که توسط چند شرکت دانش بنیان طراحی و ساخته شده است در مراحل پایانی مونتاژ و آزمایش است و تست های سازگاری را نیز انجام داده ایم. با ماهواره کوتسار لانچر یک ماه پیش
آزمایشهای سازگاری پرتابگر را شامل آزمایشهای مکانیکی و الکتریکی میداند و تصریح میکند: تأیید موفقیتآمیز این آزمایشها توسط پرتابگر به ما ابلاغ شده است.
شهرابی تاکید کرد: ما متعهد شدیم قبل از پرتاب ماهواره یک آزمایش 300 ساعته با موفقیت انجام دهیم، اما یک هفته پیش پرتابگر منطقه دیگری و ظاهرا محموله اصلی موشک سایوز را که قرار است ماهواره کوتسار باشد به ما اطلاع داد. پرتاب با آن با تاخیر انجام شد و به همین دلیل زمان پرتاب ماهواره کوتسار به تاخیر افتاد.
رئیس این کنسرسیوم دانش بنیان، ماهواره «کوتسار» را یک ماهواره سنجش از دور دانست و یادآور شد: این ماهواره با پنلهای خورشیدی باز شونده مجهز به حسگرهای نور مرئی و NIR (نزدیک مادون قرمز) است که مشخصات نور قابل مشاهده آن 3.4 متر است. NIR تقریباً 5.5 متر است.
وی افزود: معمولا باید از ماهواره های دارای نور مرئی و حسگرهای NIR در کشاورزی استفاده کرد زیرا با استفاده از این ماهواره ها می توان 80 درصد خدمات کشاورزی مورد نیاز را ارائه کرد.
شهرابی از پایگاه فضایی روسیه «ووستچنی» به عنوان پایگاه پرتاب ماهوارههای «کوتسار» یاد کرد و یادآور شد: این پایگاه پرتابی در حاشیه روسیه قرار دارد.
این محقق با اشاره به پایگاه های پرتاب ملی، تصریح کرد: پایگاه پرتاب چابهار و پایگاه های پرتاب دیگری مانند سمنان در حال توسعه است، اگرچه امکان پرتاب ماهواره در آنجا وجود دارد، اما توسعه این شرکت خصوصی بر اساس تحولات بازارهای بین المللی است. و سعی کنید ما به عنوان یکی از بازیگران جدی در بازار جهانی محسوب می شویم.
رئیس این کنسرسیوم بخش خصوصی یادآور شد: یکی از زمینه هایی که می تواند در این زمینه به ما کمک کند، راه اندازی های بین المللی است. بنابراین پرتابگرهای بین المللی برای ما اولویت بالاتری دارند، هرچند پرتابگرهای داخلی نیز خارج از اولویت ما نیستند.
وی در خصوص وضعیت فعلی آماده سازی ماهواره «کوتسار» گفت: در حال انجام آزمایش و تست تثبیت نمونه پروازی این ماهواره هستیم و هنوز تکمیل نشده است و دلیل این تاخیر ماست. حساسیت برای انجام 300 ساعت تست موفقیت آمیز بدون وقفه هنوز تمام نشده است.
شهرابی با بیان اینکه تمامی آزمایشات لازم بر روی این ماهواره در روسیه انجام و تاییدیه های آن صادر شده است، تصریح کرد: “کوتسار” آزمایش و آزمایش بیشتری در روسیه نداشته است.
وی در پاسخ به این سوال که تاریخ پرتاب و تحویل ماهواره “کوتسار” به روسیه چه زمانی بوده است، پاسخ داد: زمان اعلام شده قبلی برای پرتاب “کوتسار” آذرماه سال جاری بوده است و با توجه به اینکه تاخیری در این زمینه وجود داشته است. پرتاب موشک. پرتاب این ماهواره با 6 ماه تاخیر انجام می شود اما زمان دقیقی برای پرتاب آن اعلام نشده است.
وی تاکید کرد: “کوتسار” احتمالا در سه ماهه اول یا نیمه اول سال 1403 راه اندازی می شود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات