به گزارش ICTNN، 13 سال پیش با پرتاب ماهواره امید در مدار، ایران به جمع کشورهای صاحب فناوری ساخت و پرتاب ماهواره پیوست. زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پنجشنبه شب با حضور در برنامه زنده تلویزیونی درباره برنامه های فضایی کشور گفت: بیش از یک دهه است که به کشورهای صاحب فناوری ساخت و پرتاب ماهواره پیوسته ایم. تلاش متخصصان کشور». چند ماه پیش بعد از 11 سال جلسه شورای عالی فضایی با حضور رئیس جمهور و دست اندرکاران صنعت فضایی تشکیل شد که در آن برنامه فضایی یک ساله تدوین کردیم که یکی از مهم ترین بندهای آن برای تثبیت ماهواره به لئو.
وی تاکید کرد: یکی دیگر از برنامه های جمهوری اسلامی دستیابی به لایه ژئو در صنعت فضایی است. ما به دنبال همگرایی با همه دستگاه ها هستیم تا راه را برای جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به فناوری های ایجاد شده برای لایه های مختلف زمین هموار کنیم. ما با لایه لئو شروع کردیم و سال آینده سال گردش ماهواره در مدار لئو (به نام مدار LEO در ارتفاع 2000 کیلومتری) خواهد بود و برای لایه های دیگر نیز برنامه ریزی خواهیم کرد.
وی بیان کرد: امروز در جلسه شورای فناوری اطلاعات تصمیماتی اتخاذ شده است. تا پایان سال 1401، دستگاه اجرایی ملزم به راه اندازی یک پنجره واحد بود. وزارت ارتباطات نیز موظف است فاز اول پنجره هوشمند ملی را در اردیبهشت ماه راه اندازی کند. خوبی راه اندازی این پنجره این است که مردم پس از احراز هویت می توانند به خدمات ارائه شده توسط دولت دسترسی داشته باشند.
زارع پور تاکید کرد: در تمام دنیا تثبیت یک ماهواره به 10 تا 12 پرتاب نیاز دارد تا به نقطه مطلوب برسد. ماهواره ما تاکنون هفت پرواز داشته است و باید در آینده به این هدف دست یافت. توسعه کاربردهای صنعت فضایی یکی دیگر از برنامه های ما است.
زارع پور درباره حفظ حقوق کودکان و شهروندان در فضای مجازی نیز گفت: امروزه فناوری با جان مردم گره خورده است و نمی توان آن را نادیده گرفت اما اگر این فضا منظم نباشد حقوق مردم تضییع می شود. در کشورهای پیشرفته قوانین مختلفی برای حفاظت از داده های شهروندان وجود دارد که در کشور ما نیز احساس می شود. در گذشته لایحه ای در این زمینه تدوین شده بود که هنوز اجرایی نشده است. ما در نظر داریم با تشکیل کمیسیون دولتی علم، فناوری و اطلاعات، زیرساخت های قانونی قانون سایبری را تسریع کنیم.
وی افزود: در صنعت فضایی وضعیت خوبی داریم اما در 10 سال گذشته وقفه هایی ایجاد شده که باید آن را جبران کنیم. در لایحه بودجه 1401 نسبت به سال های گذشته بودجه بهتری داریم. از تمام ظرفیت های دولت سیزدهم برای جبران عقب ماندگی های گذشته و پیشبرد سریع برنامه صنعت فضایی کشور استفاده شده است.
وزیر ارتباطات در خصوص سرعت اینترنت گفت: به دنبال ایجاد شبکه پرسرعت مبتنی بر فیبر نوری هستیم. در تمام دنیا استفاده از اینترنت ثابت و سیار است و در کشورهای پیشرفته نسبت دسترسی به شبکه از طریق اینترنت ثابت بیشتر از موبایل است اما در کشور ما اینطور نیست. تا پایان دولت سیزدهم ایجاد 20 میلیون الیاف را در دستور کار داریم و در 10 روز آینده فاز اول را با بهره برداری از 500 الیاف در کشور اجرایی خواهیم کرد. این یک وظیفه ملی بزرگ است و همه بخش های مختلف باید با هم همکاری کنند.
وی درباره شورای اجرایی فناوری اطلاعات نیز گفت: اولین جلسه این شورا در دولت سیزدهم امروز (پنجشنبه) برگزار شد که عملاً با این شورا پیشتاز توسعه فناوری اطلاعات و دولت الکترونیک است.
ما باید عقب ماندگی در صنعت فضایی را جبران کنیم
ارائه خدمات دولتی کاملاً الکترونیکی به مردم
وزیر ارتباطات تاکید کرد: هدف ما رسیدن به لایه ژئو در دولت سیزدهم است اما کار سختی است. برای رسیدن به این هدف، برنامه ای هشت ساله در نظر گرفته شده است و در حال انجام آن هستیم. البته در جلسه ای که برگزار شد مقرر شد این برنامه سریعتر اجرا شود.
زارع پور در خصوص تکمیل شبکه ملی اطلاعات گفت: برای تحقق شبکه ملی اطلاعات از تمام ظرفیت های وزارتخانه استفاده خواهیم کرد و مصوبات شورای راهبری شبکه ملی اطلاعات را سرلوحه امور خود قرار داده ایم. ” جلسات مختلفی هر هفته برگزار می شود. بیش از 300 پروژه کوچک و بزرگ برای تحقق شبکه ملی اطلاعات طراحی کرده ایم. شبکه ملی اطلاعات برای اولین بار سال گذشته در شورای عالی فضای مجازی تعریف شد و سند معماری آن تکمیل شد. 40 کار بر عهده وزارت ارتباطات است که با تبدیل آنها به پروژه های مختلف اجرا خواهیم کرد.
40 وظیفه برای تحقق شبکه ملی اطلاعات بر عهده وزارت ارتباطات است
وی افزود: شبکه ملی اطلاعات دو بال اصلی دارد. بال اول در حال راه اندازی یک شبکه پرسرعت و باکیفیت در سراسر کشور است و افق در نظر گرفته شده برای آن 1404 است و ما می توانیم آن را به سرعت جلو ببریم. بال دوم ارائه خدمات متنوع بر اساس شبکه ملی اطلاعات است.
وی در پایان گفت: حفظ حقوق کودکان در دنیا یک دغدغه جهانی است و ما در این زمینه کارهای زیادی انجام داده ایم. بیایید از این نگرانی خلاص شویم. هفته آینده از زیرساختی به نام Child Operator رونمایی خواهیم کرد که سیم کارت والدین را به سیم کارت فرزند تبدیل می کند تا در معرض محتوای نامناسب قرار نگیرد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی خاطرنشان کرد: صنعت فضایی یکی از پیشرفته ترین صنایع دنیاست و حضور آن در این صنعت ایران را در زمره کشورهای توسعه یافته قرار می دهد. ما توانسته ایم بر روی بومیان ماهواره و ماهواره بسازیم و این تلاش باید سریعتر پیش برود.
زارع پور خاطرنشان کرد: در این مدت کوتاه امید به فعالان صنعت فضایی بازگشته است و قول می دهیم با گسترش پروژه هایی که در دست داریم، متخصصان این حوزه به چرخه صنعت فضایی بازگردند و در توسعه کشور نقش آفرینی کنند. صنعت استراتژیک.”
حمایت از حقوق کودکان در فضای مجازی یک دغدغه جهانی است
وزیر ارتباطات تصریح کرد: یکی از مصوبات شورای عالی فضایی کاربردی و اقتصادی شدن صنعت فضایی است. ما برای دستیابی به افق های ترسیم شده در صنعت فضایی به یک برنامه بلند مدت نیاز داریم. در گذشته یک برنامه فضایی 10 ساله داشتیم که به پایان رسید. در برنامه 10 ساله جدید فضایی چشم انداز روشنی برای رسیدن به لایه ژئو داریم (مدارهای بالای 35000 کیلومتر به آنها مدارهای ارتفاعی یا ژئو مدار می گویند) که یک موقعیت بسیار استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران است و باید تلاش کنیم تا نقاط مداری خود را در این لایه حفظ کنیم. انجام دادن.
وی افزود: تاکنون ظرفیت خوبی برای رسیدن به این مدار داریم اما باید آن را افزایش دهیم، برنامه ما این است که بتوانیم ماهواره های 100 کیلوگرمی را در مدار 500 کیلومتری قرار دهیم و در آخرین پرتاب به مدار 470 رسیدیم. ، اما به سرعت لازم برای قرار دادن ماهواره در مدار نرسیدیم.
زارع پور در خصوص تحقق دولت الکترونیک گفت: اکنون بر اساس شاخص های جهانی از نظر تعداد خدمات الکترونیکی در بین 180 کشور در رتبه 89 قرار داریم. رتبه ما در شاخص استفاده مردم از خدمات الکترونیک 118 است که نشان می دهد وضعیت ما مساعد نیست و نیازمند کار پرفشار هستیم.
رونمایی از اپراتور نوزاد
وی گفت: یکی از مهمترین وظایف ما ارائه خدمات دولتی به صورت الکترونیکی به مردم طی سه سال آینده است. ما می خواهیم طعم شیرین فناوری را به مردم بدهیم.
سال آینده سال گردش ماهواره در لئو است
تحریریه ICTNN شبکه خبری