همزمان با انتشار اخبار نسل پنجم اینترنت در سراسر جهان و انتظار بالای کاربران برای پیاده سازی آن، چهار سال از اولین راه اندازی 5G در کره جنوبی و آمریکا می گذرد و هرچند اخیرا در هند راه اندازی شد، روند توسعه آن هنوز ادامه دارد.
به گزارش ICTNN، پس از مواجه شدن با ورود نسل سوم و چهارم تلفن همراه به دنیا در سال های اخیر، چند سالی است که صحبت از 5G یا نسل پنجم تلفن همراه است. با توجه به کارکردها و کاربردهای شبکه 5G در ابعاد مختلف زندگی و بر اساس اعلام متخصصان این حوزه، 5G قرار است مشکلاتی مانند توان کم و تاخیری که در شبکه های نسل های گذشته وجود داشت را به حداقل برساند. تاثیر مهم. بر رشد اقتصاد دیجیتال تأثیر بگذارد و اینترنت اشیا را داشته باشد.
به همین منظور، اجرای اینترنت اشیا، بهبود و ارائه خدمات پهنای باند و به طور کلی، بسیاری از تحولات دیجیتالی بر بستر 5G صورت خواهد گرفت و این سوال اهمیت پرداختن به آن را در زمینه های مختلف فنی نشان می دهد. ابعاد نظارتی و تجاری برخی از کشورهای جهان تمایل بیشتری نسبت به سایر کشورها در توسعه زیرساختها و آزمایشهای لازم و در نهایت ایجاد نسل پنجم شبکه اینترنت 5G نشان دادهاند تا با انعقاد قراردادهای همکاری، امکان بهرهمندی از خدمات اینترنت پهن باند 5G را به کاربران و شهروندان خود ارائه دهند. بزرگترین اپراتورهای مخابراتی
شبکه های 5G یا نسل پنجم سرعت بسیار بالاتری نسبت به نسل قبلی دارند و ویژگی های آینده نگرانه مانند اتومبیل های خودران را امکان پذیر می کنند و اشتراک های 5G در سال 2027 به 4.4 میلیارد خواهد رسید. امروز چهار سال می گذرد. از اولین راه اندازی 5G می گذرد. در کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا و با وجود اینکه اخیراً در هند راه اندازی شده است، روند توسعه آن همچنان ادامه دارد.
OpenSignal گزارش داد که کره جنوبی و پورتوریکو در دسترسی به 5G در جهان پیشتاز هستند و نیمی از زمان کاربران این کشورها را با اتصال فعال 5G سپری میکنند، اما ایالات متحده که پرچمدار توسعه 5G بود با 31.1 درصد در رتبه بعدی قرار گرفت. در رتبه چهارم قرار دارد.
در مقایسه، کویت با ضریب دسترسی 39.4 درصد در رتبه سوم قرار دارد. از نظر جغرافیایی توسعه، در اروپا، فنلاند با 24.2 درصد بالاترین ضریب دسترسی را دارد و پس از آن فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و انگلستان و در آسیا و اقیانوسیه، کره جنوبی پس از سنگاپور و پس از آن قرار دارند. تایوان (ضریب 30%). دسترسی) ردیابی می شود.
در دنیای واقعی، فناوری نسل پنجم متوسط سرعت بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار می دهد که چندین برابر سریعتر از میانگین سرعت دانلود 4G است. در شش بازار جهانی هند، مالزی، سریلانکا، برزیل، کویت و گواتمالا، میانگین سرعت دانلود 5G بیش از 10 برابر سرعت 4G است، اگرچه این نرخ در بیشتر بازارهای 5G حدود 3 تا 6 برابر 4G است.
با این حال، کره جنوبی با میانگین سرعت دانلود 432.5 مگابیت بر ثانیه سریع ترین در جهان است و پس از آن سنگاپور با 376.8 مگابیت بر ثانیه، برزیل با 346.4 مگابیت بر ثانیه و مالزی با 322.7 مگابیت در ثانیه قرار دارند. در مجموع هفت بازار وجود دارد که متوسط سرعت 5G در آنها به 300 مگابیت در ثانیه می رسد.
بیشتر بدانید:
مهمترین مسائل و الزامات شبکه 5G چیست؟
آیا بهتر است از 5G صرف نظر کنیم؟
حداکثر سرعت 5G چقدر است؟
اگر به مقوله سرعت اوج یا نقطه اوج نگاه کنیم، در اکثر بازارهای دنیا، کاربران حداکثر سرعت بیش از 500 مگابیت بر ثانیه را تجربه می کنند، همچنین از نقطه نظر بالاترین قله و بالاترین نزول کم، بحرین با سرعت. سرعت 1163.4 مگابیت بر ثانیه و آرژانتین با سرعت 151 مگابیت بر ثانیه است.
با این حال، از زمان ظهور 5G، پیشرفت های قابل توجهی در تجربه های ویدیویی و بازی وجود داشته است، با بالاترین نرخ (ارتقا از 4G به 5G) برای ویدیو با 37.6٪ در سریلانکا و 31.3٪ برای بازی ها در گواتمالا. مالزی و هند نیز از نظر بالاترین سطح تجربه کاربری در رتبه دوم قرار دارند.
همانطور که ممکن است انتظار داشته باشید، تجربه جهانی 5G همچنان در حال تکامل است و بازارهای بیشتری این نسل از فناوری ارتباطات را راه اندازی می کنند. از آنجایی که طیف بیشتری در دسترس است و این طیف اضافی ظرفیت را اضافه میکند که تجربه کاربر را با سرعتهای بالاتر و تجربه ویدیو و بازی بهتر بهبود میبخشد، اپراتورهای ارتباطی به زودی نسخههای جدید این فناوری را به کار خواهند گرفت. 5G، که ایجاد کیفیت بالاتر را نیز تضمین میکند. تجربه.
وضعیت 5G در خاورمیانه و ایران
اگر بخواهیم نگاهی به وضعیت فعلی این نسل از فناوری در منطقه خاورمیانه بیندازیم، باید گفت که اولین سرویس تجاری تلفن همراه 5G در سال 2019 توسط شرکت اتصالات در امارات متحده عربی معرفی شد. پیش از این اتصالات شبکه های آزمایشی را در سایت های منتخب ابوظبی و دبی در ژانویه 2018 راه اندازی کرده بود. با توجه به این تجربه، دولت امارات متحده عربی طیف فرکانسی را از 3.3 تا 3.8 گیگاهرتز با امکان پیاده سازی 5G برای اپراتورهای اتصال و اتصال اختصاص داده است. دو در سال 2018.
با توجه به آنچه گفته شد، در سال 2019، شبکه نسل پنجم اتصالات برای استفاده تجاری بر روی تلفن های همراه کاربران افتتاح شد و تا فوریه 2023، سرویس شبکه 5G این اپراتور به تمام مناطق اصلی شهری و بسیاری از بزرگراه های متصل از جمله ابوظبی، دبی خواهد رسید. ، شارجه، فجیره و … گسترش یافت.
با این حال، عربستان سعودی با 11.2 میلیون اشتراک تا پایان سال 2022 بیشترین تعداد مشترکین 5G را به ثبت رسانده است. اما قطر و کویت بیشترین سهم مشترک 5G را در منطقه از خاورمیانه با 51.7 درصد و 44 درصد دارند.
در گزارش ارتباطات جهانی TeleGeography همچنین اشاره شده است که ایران با بیش از 134.8 میلیون مشترک بیشترین تعداد مشترکان تلفن همراه را دارد و گفته می شود که 1.1 درصد از سهم کل مشترکان به شبکه 5G اختصاص دارد. به عبارت دیگر، ایران در این گزارش اگرچه بالاترین رتبه را از نظر تعداد مشترکان تلفن همراه دارد، اما تعداد مشترکان نسل پنجم کمتری (1.1 درصد) را به خود اختصاص داده است.
با توجه به اینکه فناوری 5G در حال حاضر از طریق ایجاد صنایع، محصولات و مدلهای تجاری جدید، بهبود بهرهوری و کاهش هزینهها و بهینهسازی کیفیت خدمات، تأثیری دگرگون کننده بر اقتصاد و ایجاد رشد اقتصادی ایجاد میکند و مزیتهایی مانند توان عملیاتی فوقالعاده بالا را به همراه دارد. تأخیر زیاد، تأخیر کم، قابلیت اطمینان بیشتر و ظرفیت شبکه عظیم است، انتظار می رود متولیان و قانونگذاران حوزه ارتباطات با نگاهی نگران به این نسل از فناوری، زمینه توسعه هر چه سریعتر آن را فراهم کنند. در کشور.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات