باقری اصل تاکید کرد: در لایحه بودجه سال 1401 پیشنهادهایی ارائه کردیم که امیدواریم مورد توجه دولت قرار گیرد و از مجلس پیگیری کنیم تا اجرای قوی تری برای تحقق دولت الکترونیک تضمین شود. انرژی ای که در این سال ها صرف کرده ایم صرفاً برای ایجاد زیرساخت هایی است که دستگاه های اجرایی بتوانند به راحتی خدمات خود را ساده کنند. این بستر برای جلوگیری از بهانه های دیگر ایجاد شده است.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی افزود: تحقق اهدافی که تاکنون شاهد آن هستید با توجه به کیفیت همکاری روسای ادارات و بدنه فنی و همچنین زیرساخت ها فراهم شده است. برای اینکه ضمانت اجرا داشته باشیم باید به چند جنبه توجه کنیم. گاهی اوقات مدیران به دلایلی از جمله تضاد منافع، رد تغییر، ناتوانی مدیریتی مانع از دولت الکترونیک می شوند. در این زمان با بازرسی ها و گزارش های خوبی تهیه و به مراجع نظارتی ارسال می شود. اما اینها ضمانت اجرای کیفری ندارند و فقط برای اهداف اطلاعاتی هستند.
باقری اصل در پاسخ به سوال ICTNN مبنی بر اینکه برای الزام دستگاه ها به ارائه خدمات الکترونیکی چه باید کرد، گفت: سمت الکترونیک را به حرکت درآورید.
در این دوره ارزیابی مشخص شد که از حدود 6000 خدمت ارائه شده به شهروندان توسط دستگاه ها، تنها 161 خدمت وجود دارد که 90 درصد از شاخص های دولت الکترونیک را کسب کرده اند. 2238 دستگاه بین 50 تا 90 درصد در توسعه دولت الکترونیک پیشرفت داشته اند و 3309 سرویس نیز از صفر تا 50 درصد در خدمات دولت الکترونیک موفق بوده اند. همچنین 260 دستگاه تاکنون هیچ اقدامی برای الکترونیکی شدن خدمات خود انجام نداده اند.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات افزود: گام دوم مورد نیاز بحث اعتبارات است. به نظر می رسد مدیریت یکپارچه باید اعتبارات دولت الکترونیک را برای جلوگیری از موازی کاری دستگاه ها بر عهده بگیرد و به سمت یکپارچگی حرکت کند تا بتوانند خدمات خود را بر روی یک بستر ارائه کنند.
به گزارش روز دوشنبه ICTNN، هشتمین دوره ارزیابی دولت الکترونیک امروز با حضور رضا باقری دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
باقری اصل تاکید کرد: گام سوم تضاد منافع در نظام اداری است. دولت سیزدهم برای رفع تضاد منافع تدابیری برای رفع این موضوع اندیشیده است. تحقیقات در این زمینه نشان می دهد که در کجا تضاد منافع بیشتر وجود دارد که مانع از ارائه خدمات خوب به کاربران شده است.
وی افزود: یکی دیگر از اقداماتی که با همکاری مجلس انجام شده، طرحی به نام «مدیریت داده های ملی اطلاعات» است که در آن عدم تبادل اطلاعات جرم انگاری شده و در صحن علنی مجلس در مرحله تصویب است. “
تحریریه ICTNN شبکه خبری