جنگ بین کاربران اندروید و iOS از همان ابتدا شدت گرفته است، و در حالی که دو طرف در مورد اینکه کدام سیستم عامل اصلی تر است بحث می کنند، گوگل و اپل همیشه از یکدیگر کپی می کنند.
به گزارش ICTNN، این کپی بسیار بهتر از آن چیزی بود که به نظر می رسد زیرا به مشتریان دو طرف اجازه می داد مجموعه ویژگی های غنی تری را تجربه کنند و در عین حال سیستم عامل مورد نظر خود را انتخاب کنند.
اندروید 14 و iOS اکنون دو خط موازی هستند که هرگز از یکدیگر عبور نمی کنند. در مقایسه آیفون 14 پرو مکس با گلکسی اس 23 اولترا کاملاً واضح است. با این حال، هر دوی این پلتفرمها همچنان در حال تکامل هستند تا به کاربران خود خدمات بهتری ارائه دهند. وب سایت xda-developers پنج ویژگی را که گوگل پس از معرفی به iOS توسط اپل برای اندروید منتشر کرد، بررسی می کند.
ناوبری با اشاره
مکانیسم ناوبری ژست سالهاست که وجود دارد. با این حال، iOS برای اولین بار آن را در سطح سیستم زمانی که آیفون X در سال 2017 عرضه شد، پیاده سازی کرد. البته برخی از سازندگان تلفن همراه اندرویدی قبل از اپل امکان اجرای دستورات با حرکات دست را ارائه کرده بودند. با این حال، این لیست مربوط به انتشار رسمی این ویژگی از طریق اندروید گوگل است، نه تولیدکنندگان تلفن همراه اندروید.
با استفاده از نوار پیمایش در پایین، کاربران آیفون X و آیفون جدید Face ID میتوانند با کشیدن انگشت به صورت افقی و عمودی بین برنامههای باز جابهجا شوند تا قابلیت دسترسی را فعال کنند یا به صفحه اصلی یا تعویضکننده برنامه دسترسی پیدا کنند. تا قبل از معرفی اندروید 9 در سال 2018، کاربران اندروید به طور رسمی قادر به استفاده از ژست ناوبری نبودند.
مجوزهای فردی و داده های حریم خصوصی
یکی دیگر از ویژگی های جالبی که برای اولین بار در iOS منتشر شد، مربوط به حفظ حریم خصوصی کاربران بود. این نشانگرها که با نقاط حریم خصوصی شروع می شوند، به کاربر اطلاع می دهند که یک برنامه یا سرویس به میکروفون یا دوربین او دسترسی فعال دارد. تا زمانی که اپلیکیشن از این حسگرها استفاده کند، این نقاط در نوار وضعیت وجود خواهند داشت. اپل برای اولین بار آنها را در iOS 14 در سال 2020 منتشر کرد. گوگل این اقدام را با انتشار اندروید 12 در سال 2021 دنبال کرد.
کاربران iOS نیز ابتدا مجوز منحصر به فرد و مکان تقریبی و دقیق را دریافت کردند. با این آخرین ویژگی، می توانید به جای نشان دادن مختصات دقیق مکان خود به یک برنامه، یک نقطه تقریبی بدهید. این ویژگی برای برنامه های هواشناسی و اخبار ایده آل است زیرا برای ارائه اطلاعات مرتبط نیازی به دانستن مختصات دقیق مکان کاربر ندارند. این قابلیت ابتدا در iOS 14 منتشر شد و سپس گوگل آن را در اندروید 12 کپی و منتشر کرد.
ضبط صفحه یا ضبط صفحه
قبل از iOS، سیستم عامل اندروید ابتدا از برنامه های ضبط صفحه شخص ثالث پشتیبانی می کرد. در روزهای اولیه این سیستم، این برنامه ها به طور کلی نیاز به دسترسی کامل داشتند. در نهایت، کاربران توانستند به همان نتیجه بدون دادن دسترسی همهدر یک، به جای تکیه بر پخشکننده رسانه داخلی اندروید، دست پیدا کنند.
اما از نظر عرضه رسمی این اپل بود که با عرضه iOS 11 در سال 2017 این ویژگی را معرفی کرد.گوگل این قابلیت را به صورت رسمی در اندروید معرفی نکرد تا اینکه اندروید 11 در سال 2020 منتشر شد.
نشان های اعلان
نشانهای اعلان، یک نقطه کوچک که روی نماد برنامه نمایش داده میشود و نشان میدهد یک برنامه تعداد معینی اعلانهای خوانده نشده را ارسال کرده است، بیش از یک دهه است که در iOS وجود دارند. اگرچه سازندگان گوشی های اندرویدی مدت هاست از این قابلیت پشتیبانی می کنند، اما گوگل تنها در سال 2017 و تا زمان عرضه اندروید 8 آن را به صورت رسمی معرفی کرد.
فیلتر نور آبی
سرانجام، اپل فیلتر نور آبی را در iOS 9.3 در سال 2016 معرفی کرد. گوگل این ویژگی را تا نسخه 8 که در سال 2017 منتشر شد، منتشر نکرد. این ویژگی رنگ زرد/نارنجی را به صفحه اضافه می کند و آن را کمی کسل کننده تر و آسان تر می کند. روی چشم ایده آل برای افرادی که قبل از خواب صفحات روشن را در تلفن های مورد علاقه خود ورق می زنند یا وقتی هوا تاریک است از تلفن خود استفاده می کنند. اگرچه شواهد قطعی از تأثیرات مثبت آن بر کیفیت خواب وجود ندارد، اما مطمئناً استفاده از تلفن در اواخر شب را آسانتر میکند.
همانطور که این لیست نشان می دهد، سازندگان تلفن های اندرویدی قبل از انتشار رسمی آنها در سیستم عامل آیفون یا اندروید، ویژگی های زیادی را به دستگاه های خود اضافه کرده اند. با این حال، iOS تأثیر زیادی بر برنامه های گوگل برای اندروید گذاشت و بسیاری از ویژگی های منتشر شده در اندروید از iOS کپی شده و یک سال پس از سیستم عامل اپل معرفی شدند. البته اپل برخی از ویژگی ها را از اندروید نیز کپی کرده است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات