عدم دقت در نگهداری سیمکارتها و ارزانبودن آنها باعث شده است تا مردم بدون اینکه بدانند کجا هستند و در دسترس چه کسانی هستند صاحب چند سیمکارت شده و سیمکارتها را در اختیار افراد و مجرمان مشاغل قرار میدهد.
به گزارش ICTNN، پدیده سیم کارت های جعلی و ناقص یا سیم کارت های بی هویت که منجر به اقدامات مجرمانه از جمله کلاهبرداری و حتی قتل شده است، در سال های اخیر مشکلات زیادی را به همراه داشته و از سوی دیگر قاچاق کالا و ارز ترافیکی را در پی داشته است. از طریق این سیم کارت ها انجام می شود و حجم این قاچاق نیز بسیار بالا گزارش شده است. در پایان تمامی این مشکلات باعث شد تا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وارد عمل شود و اعلام کرد برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی و جلوگیری از سوء استفاده از سیم کارت ها در ایران، سامانه استعلام تعداد خطوط مشترک راه اندازی می شود. . انداخت
بنابراین کاربران می توانند با مراجعه به درگاه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در قسمت خدمات الکترونیکی و یا به آدرس اینترنتی mobilecount.cra.ir از تعداد خطوط ثبت شده با کد ملی خود مطلع شده و خطوط مورد استفاده خود را غیرفعال کنند. آنها عمل نمی کنند.
علاوه بر استفاده از سایت رگولاتوری، کاربران می توانند با ارسال کد ملی صاحب خط به یکی از شماره های 300150 و 3000504901 از طریق یکی از خطوط تحت مالکیت، تعداد خطوط ثبت شده به نام خود را استعلام کنند.
نکته قابل توجه این است که خدمات مذکور تنها به افراد حقیقی ارائه می شود که حداقل یک سیم کارت با یکی از چهار اپراتور دارند. بدین ترتیب مشترکین تلفن همراه باید کد کشور و شماره تلفن همراه خود را در این سامانه وارد کنند. پس از ثبت اطلاعات، پیامکی برای آنها ارسال می شود که در آن تعداد سیم کارت های ثبت شده با کد ملی متقاضی در هر اپراتور تلفن همراه نمایش داده می شود. هر مشترک تنها می تواند در هر دوره 10 روزه یک بار تعداد خطوط این سامانه را درخواست کند. همچنین اگر بیش از 10 روز از آخرین درخواست گذشته باشد، اما درخواست ناموفق بود، می توان موضوع را با مدیریت سیستم در میان گذاشت. با وارد کردن اطلاعات اولیه، کد رهگیری به فرد داده می شود، سپس پیامکی حاوی تعداد سیم کارت در هر اپراتور برای وی ارسال می شود.
بیشتر بدانید
از سیم کارت الکترونیکی چه می دانید؟
هر شخص حقیقی می تواند در مجموع حداکثر 10 سیم کارت فعال به نام خود نزد تمامی اپراتورهای تلفن همراه داشته باشد. اتباع غیرایرانی با داشتن مدارک هویتی معتبر شامل گذرنامه، کارت پناهندگی، کارت اقامت (آمیش)، کارت شناسایی و کارت سبز میتوانند حداکثر سه سیمکارت فعال را به صورت همزمان از تمامی اپراتورهای تلفن همراه به نام خود داشته باشند. نام آنها.
بسیاری از جرایم و کلاهبرداری های اینترنتی و تلفنی با استفاده از سیم کارت های تلفن همراه دیگران انجام می شود. بنابراین کاربران نباید سیم کارت فعال خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. با ارسال کد ملی به سامانه 3000150 یا مراجعه به سایت رگولاتوری به نشانی www.cra.ir، منوی حقوق استفاده، گزینه درخواست خدمات اشتراک، می توانید از تعداد سیم کارت های ثبت شده به نام خود مطلع شوید و با مراجعه به سایت دفاتر اشتراک اپراتور سیم کارت هایی را که به نام شما فعال شده اند و شما از آنها بی اطلاع هستید مسدود کنید.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات