وی با اشاره به جزئیات هزینه پروژه فیبر نوری افزود: هزینه اولیه که شامل فیبرگذاری می شود برای مشترک حدود 500 تا 600 هزار تومان است. امکان خرید مودم نیز وجود دارد که بسته به نوع برند و منطقه مورد نظر بین 1500000 تومان تا 2200000 تومان متغیر است. هزینه ماهانه نیز به خرید مشترکین طرح بستگی دارد، این هزینه بسته به نوع طرح تغییر می کند.
به گفته مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران، درخواست فیبر نوری محدودیتی ندارد و این امکان برای منازل مسکونی، تجاری و سازمانی وجود دارد و متقاضیان می توانند از آن استفاده کنند.
بیدخام در ادامه سخنان خود تاکید کرد: تقاضا برای این محصول محدودیتی ندارد و این فرصت برای منازل مسکونی و همچنین واحدهای تجاری و سازمان ها فراهم است و می توانند از آن استفاده کنند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران درباره سازوکار اجرای این طرح نیز گفت: پیش بینی می کنیم در همه مناطق این امکان ایجاد شود، اما ممکن است برخی از مناطق کاندیداهای بیشتری داشته باشند که معمولا اولویت دارد. بر اساس اعداد و ارقامی که در حال حاضر وجود دارد، مناطق 2، 6 و 8 مخابرات بیشترین تقاضا را دارند.
در همین راستا محمدرضا بیدخم – مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران – در گفت وگو با ICTNN در خصوص تعداد مشترکان تحت پوشش فیبر نوری در استان تهران، گفت: در حال حاضر تعداد فیبر نوری ما در حال افزایش است. در استان تهران حدود 90 هزار مشترک وجود دارد.
شبکه زیرساختی کشور با سرمایه گذاری دولت بیش از 70 هزار کیلومتر فیبر برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم کرده است، اما در داخل شهرها همچنان شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان های مسکونی و تجاری در کشور وجود دارد. با تجهیزات قدیمی متصل به شبکه مسی معروف است. این شبکه با وجود توزیع گسترده، ظرفیت کمی برای انطباق با فناوری های جدید و استفاده از خدمات پهنای باند دارد.
وی افزود: به دلیل اینکه این طرح مبتنی بر فیبر نوری است، ابتدا نیاز به فیبرگذاری در منطقه و در مرحله بعد تجهیزات مناسب برای فیبر نوری دارد.
این در حالی است که طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال 1404 80 درصد خانوارها و 100 درصد مشاغل باید به پهنای باند ثابت با سرعت متوسط 25 مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند و 20 میلیون خانوار و پنج میلیون کسب و کار. باید تا سال 1404 به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشند. خط ثابت باید روی بستر فیبر نوری تشکیل شود.
مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران در تشریح مشکلات برخی از مشترکان برای درخواست این طرح و اینکه به آنها اطلاع داده شده محدوده آنها شامل دریافت فیبر نوری نمی شود گفت: قاعده کار این است که مناطق خاصی قابل ارائه است. محصولی که امکانات فنی داریم و برای مشترکینی که درخواست فیبر نوری دارند ابتدا بررسی فنی انجام می شود و در صورت داشتن امکانات در این زمینه ها حتما به سرویس اینترنت فیبر نوری مجهز می شوند. در صورت وجود محدودیت های فنی، این حوزه در اولویت توسعه قرار می گیرد.
بیدخام در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چند منطقه در استان تهران تحت پوشش هستند، توضیح داد: همه مناطق تهران تحت پوشش هستند، در واقع 90 هزار مشترکی که ذکر شد در همه مناطق است و مختص یک منطقه نیست. ممکن است در برخی زمینه ها با محدودیت های فنی مواجه شویم.
بیدخام در پایان سخنان خود تاکید کرد: تلاش می کنیم با برنامه ریزی مناسب و تخصیص منابع لازم حداکثر پوشش را در این زمینه داشته باشیم.
به گزارش ICTNN، الیاف شفاف شیشه ای و پلاستیکی یا فیبرهای نوری اکنون بخش مهمی از تجهیزات ارتباطی زیرساختی در سراسر جهان را تشکیل می دهند. فناوری اصلی که در سالهای اخیر کمتر در بخش ارتباطات ثابت ایران مورد استفاده قرار میگرفت، مورد توجه ویژه دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم قرار گرفته است.
وی همچنین راه های درخواست فیبر نوری را برجسته کرد و گفت: برای این کار دو راه وجود دارد. متقاضیان می توانند به صورت حضوری با مراجعه به امور مشترکین و یا با مراجعه به پورتال شرکت مخابراتی درخواست خود را ارسال کنند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری