شرکت مخابرات نیز به این اقدام شورای رقابت واکنش نشان داد و اعلام کرد که این شرکت همواره کلیه فعالیت های خود را بر اساس قوانین تجارت و مصوبات و الزامات حوزه نظارتی و با رعایت الزامات قانونی مجوز کسب و کار انجام می دهد. مصوبات هیات مدیره با وجود ثابت ماندن تعرفه ها در 12 سال گذشته و رشد چند برابر نرخ ارز و تورم خدمات ارتباطی را به همه ذینفعان ارائه می کند. این شرکت همچنین خاطرنشان کرد: ابلاغ دستورالعمل مربوط به تثبیت بهای ماهانه تلفن ثابت پس از پیشنهاد و تایید کمیسیون تنظیم مقررات و شورای رقابت و پس از بررسی اداره تنظیم بازار و با توجه به شرکت مخابرات ایران نیاز به اجرای الزامات توسعه و رشد اقتصادی کشور همواره به ارائه خدمات گسترده در سراسر کشور و در چارچوب مشتری مداری ادامه می دهد.
در همین راستا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وی در آخرین اظهارات خود در خصوص تغییر تعرفه ثابت و اقدام شورای رقابت اعلام کرد که نظر شورای رقابت نظر کارشناسی نیست و به جمعی از دوستان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دستور داده ایم پاسخ لازم را برای این موضوع آماده کنند. این قطعنامه و بدیهی است که برخلاف این قطعنامه، ما آن را انجام خواهیم داد و هیچ انحصاری وجود ندارد.
به گزارش ICTNN، افزایش قیمت ماهانه تلفن ثابت تابستان امسال تصویب شد و ستاد تنظیم بازار افزایش قیمت تلفن ثابت را تایید کرد و گفته شد در صورت تایید رگولاتوری اعمال و اجرا می شود. مخابرات بر اساس مصوبه مذکور، کاربران تلفن ثابت در استان تهران باید ماهانه 20 هزار تومان برای حفظ تلفن ثابت خود بر اساس جدول جدید تعرفه های جدید تلفن ثابت پرداخت کنند. این هزینه صرفاً هزینه ای است که صاحبان خطوط تلفن در پایتخت در صورت عدم استفاده از خط تلفن و صرفاً به منظور حفظ این خطوط باید پرداخت کنند. اما شورای رقابت در ابتدا مخالفت خود را با این طرح اعلام کرد و دستور داد تا هرگونه افزایش هزینه خدمات ثابت تا تامین هزینه دقیق متوقف شود.
مشکلی که چندی پیش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتگو با یک رسانه به آن اشاره و بیان کرد اگر منابع برای مخابرات تامین نشود عملا ورشکست می شود و از آنجایی که سایر اپراتورها نیز خدمات مخابراتی دریافت می کنند با مشکل مواجه خواهند شد.
بر اساس اعلام مرکز ملی رقابت، در پنجاه و نود و نهمین جلسه این شورا، به استناد بند 5 ماده 58 قانون اجرای سیاست های کلی، اصل 44 قانون اساسی و بر اساس اصل 3 قانون اساسی. چهارصد و شصت و ششمین جلسه شورای رقابت با موضوع “دستورالعمل نحوه تثبیت هزینه ماهانه تلفن ثابت”. شرکت مخابرات ایران موظف است با استقرار سیستم حسابداری بهای تمام شده سیستم خود را به گونه ای اصلاح کند که بهای تمام شده هر یک از خدمات انجام شده این شرکت به صورت جداگانه و دقیق محاسبه و در صورت های مالی حسابرسی شده این شرکت لحاظ شود. اما شرکت مخابرات ایران این مصوبه را اجرا نکرده است، بنابراین تا زمان دقیق هزینه ماهانه خدمات تلفن ثابت درج شده در صورت های مالی حسابرسی شده شرکت مخابرات ایران، هرگونه تغییر در هزینه خدمات تلفن ثابت و اخذ وجوه اضافی، مغایر مصوبه شورای رقابت است و باید فورا متوقف شود.
وی همچنین معتقد است شورای رقابت با مخابرات اختلاف حقوقی دارد و موضوعات مطرح شده ربطی به این بحث ها ندارد. وزارت ارتباطات پس از تایید شورای رقابت این تصمیم را گرفت زیرا تلفن در انحصار است و شورای رقابت باید در این مورد تصمیم گیری کند. شورای رقابت خرداد گذشته بخشنامه ای را تصویب کرد و چارچوبی را برای قیمت گذاری مخابرات تعیین کرد. ما هم بر اساس این چارچوب قیمت گذاری کردیم، شورای رقابت معتقد است که این مصوبه مربوط به سال 1400 است و باید امسال این موضوع در شورای رقابت بررسی می شد که قابل حل است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
بر اساس آخرین اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نظر شورای رقابت در خصوص اقدام مخابرات در زمینه تعرفه تلفن ثابت، نظر کارشناسی نیست و افرادی از رگولاتوری مخابرات برای تهیه پاسخ منصوب شده اند. به تصمیم شورای رقابت و اعتراض به این تصمیم.
بسیاری از مسئولان ذیربط معتقدند تعرفه خدمات ثابت شرکت مخابرات ایران در سال های اخیر باعث عدم توسعه در حوزه ارتباطات شده است و با توجه به نقش شرکت مخابرات ایران در اجرای الزامات توسعه و رشد اقتصادی زیرساخت های این بنگاه باید متحول شود و این امر با سیاست های صحیح و همکاری همه دست اندرکاران این حوزه و نهادهای مرتبط میسر می شود و می توان ارتباطات کشور را توسعه داد و جان تازه ای به ارتباطات دمید. بنابراین، تاریخ غم انگیز نرخ ثابت باید به پایان برسد زیرا اگر مشکلات تعرفه و توسعه مخابرات حل شود، مخابرات تغییر خواهد کرد و اثرات مثبتی بر زندگی مردم و کیفیت خدمات خواهد داشت.
موضوع افزایش تعرفه ثابت این بود که این افزایش تعرفه در استان تهران برای 4444 دقیقه مکالمه 20000 تومان، برای سایر مراکز استان ها 15000 تومان برای حداقل 3333 دقیقه مکالمه و 15000 تومان برای شهرستان ها برای 2666 دقیقه گفتگو. معادل 10000 تومان مشخص شد. اما این پایان ماجرا نبود، زیرا این شورا در پانصد و نوزدهمین جلسه خود در 26 آبان ماه سال جاری خبر را به ارتکاب اقدامات ضدرقابتی محکوم کرد. وی شرکت مخابرات را به دلیل ارتکاب یک رویه ضد رقابتی محکوم کرد و اعلام کرد در پی وصول شکایات از سوی مشترکین خاص مبنی بر عدم اجرای مفاد مصوبه 509 شورای رقابت در تاریخ 10 مهر 1401، موضوع در جلسه 519 شورای رقابت مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بر این اساس شورای رقابت رای به محکومیت شرکت مخابرات ایران به دلیل ارتکاب دادرسی ضدرقابتی داد.
موضوع 509 جلسه شورای رقابت، توقف اجرای مصوبه 466 10 خرداد 1400 توسط شرکت مخابرات ایران و درج مبالغ اضافی در قبوض تلفن ثابت و وصول از مشترکین بود. در ماده 3 مصوبه چهارصد و شصت و ششمین جلسه شورای رقابت با موضوع «دستورالعمل تعیین هزینه ماهانه تلفن ثابت»، شرکت مخابرات ایران موظف شد سیستم خود را به گونهای اصلاح کند که هزینه هر یک از خدمات این شرکت با پیاده سازی سیستم حسابداری بهای تمام شده ایجاد می شود تا به صورت جداگانه و دقیق محاسبه و در صورت های مالی حسابرسی شده این شرکت لحاظ شود. از سوی دیگر مخابرات نیز سکوت نکرد و خود را ملزم به ارائه مدارک مورد نیاز این شورا کرد و گفته شد که در همان زمان ارائه خواهد شد.
آخرین تغییر تعرفه شرکت مخابرات ایران در سال 1381 در شورای اقتصاد وقت تصویب شد. از سال 1382 تا 1392 اتفاقی نیفتاد و از همان سال با اجرای طرح تدوین و کاهش درآمد، زیان بیشتری به بخش ثابت وارد شد. در سال 1394 در تعرفه ای که به شرکت مخابرات داده شده بود، ساختار تعرفه از لحظه ای به دقیقه ای تغییر کرد و آبونمان از مشترکان اخذ شد که توسط عدالت اداری دیوان حذف شد و زیان سنگینی به این شرکت وارد کرد. در خرداد 1400 بخشنامه تعرفه ها توسط شورای رقابت ابلاغ شد و چند ماه بعد به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رسید که پس از طی یک فرآیند تقریباً یک ساله سرانجام در شهریور 1401 در ستاد تنظیم بازار به تصویب رسید و سپس اجرا شد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس تعهدی که از شرکت مخابرات ایران دریافت کردیم که جزء لایسنس های آن است، بخش قابل توجهی از این درآمدها را به توسعه زیرساخت ها و ارتقای شبکه انتقال در استان ها اختصاص می دهد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری