در مشاوره ارسال شده به وزارت امور خارجه آمده است:
«از منظر منافع نظامی و امنیتی هلند در میان مدت و درازمدت مهم است که به ASML هیچ گونه مجوز صادراتی برای تحویل ماشین آلات EUV به چین اعطا نشود. و این که این فناوری منحصر به فرد تا حد امکان محافظت شود.”
البته شاید شرایط تغییر کند. هوآوی که طبق قوانین صادرات ایالات متحده از دستیابی به تراشه های پیشرفته منع شده است، اخیراً یک درخواست ثبت اختراع برای قطعات EUV ارائه کرده است. مشخص نیست که آیا هوآوی توانایی ساخت دستگاه EUV خود را دارد یا خیر، اما در صورت اعطای حق ثبت اختراع، چین ممکن است در نهایت EUV خود را توسعه دهد که به این کشور اجازه می دهد تراشه های پیشرفته تولید کند.
همانطور که متوجه شده اید، ترس این نیست که هواوی بتواند به تراشههای قدرتمندتر از تراشههای اپل دسترسی پیدا کند. نگرانی این است که چین از تراشههای پیشرفته برای کمک به ساخت سلاحهای قدرتمندی که میتواند توسط دولت این کشور استفاده شود، استفاده کند.
این خبر در روزنامه هلندی درست زمانی منتشر شد که دولت هلند در حال بررسی اعمال محدودیتهای اضافی برای چین است که فروش ASML به این کشور را بیشتر محدود میکند. در حال حاضر 15 درصد از محصولات برتر ASML از فروش به چین است.
پیش از آن هواوی بعد از اپل دومین مشتری بزرگ TSMC بود. این شرکت اکنون برای سری پرچمدار میت 50 خود مجوز استفاده از تراشه های اسنپدراگون را دریافت کرد اما تنها پس از غیرفعال شدن پشتیبانی از 5G. سری P60 که گفته میشود تا پایان زمستان ۱۴۰۲ معرفی میشود، ظاهراً از تراشههای Snapdragon 8+ Gen1 استفاده میکند و پشتیبانی از 5G غیرفعال است.
شرکت ASML حتی یک دستگاه EUV را به چین ارسال نکرده است، به همین دلیل است که SMIC (بزرگترین کارخانه ریخته گری چین) چندین نسل از تراشه های 3 نانومتری که در حال حاضر توسط TSMC و Samsung Foundry تولید می شوند عقب است.
بفرست برای دوستات