هفته گذشته خبری در فضای مجازی مبنی بر هشدار گوگل به کاربران یکی از پلتفرم های ایرانی و حذف آن از گوگل پلی منتشر شد که جنجال زیادی به پا کرد.
این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حال حاضر به طور قطع نمی دانیم که آیا این ماجرا واقعا متاثر از مسائل سیاسی است یا خیر، اما بعید نیست زیرا پیام رسان داخلی ایرانی مانند روبیکا وارد گوگل پلی نشده است. . امسال برای حل این مشکل. توجه داشته باشید که اگر چندین سال است که در Google Play بوده است، مگر اینکه این برنامه داخلی مسائل جدیدی را اضافه کرده باشد، Google Play این مشکلات را دیده و این هشدار را صادر کرده است. بنابراین به طور کلی می توان گفت که اثرات سیاسی و اقتصادی و تغییرات در کاربرد مورد نظر می تواند یکی از دلایل آن باشد.
تأثیر اقدام اخیر Google Play چیست؟ وی گفت: از دو زاویه می توان به آن نگاه کرد، اگر سیاسی به آن نگاه کنیم به نوعی نمایش سیاسی قدرتی است که گوگل در این فضا دارد و مشخص می کند چه کسانی در این فضا بازی می کنند. از نظر اقتصادی این به کاربرانی که در این فضا فعال هستند آسیب می زند اما در هر دو حالت این کاربر است که آسیب می بیند.
وی افزود: یعنی ما این تجربه را داشتیم. زمانی که شرکت فیس بوک اطلاعات خود را به نفع نامزدهای خاص یک رئیس جمهور یا شخصی فروخت و در یک موقعیت سیاسی محتوا ایجاد کرد و به هیچ وجه در جریانات دخالت نکرد. به نظر میرسد گوگل و سایر شرکتها دغدغه این فضا را دارند، یعنی شاید در مقطعی بازار یا فرصتی جذابیتهایی را نداشته باشد که به این بازار توجه بیشتری کنند و رویکردهای خود را ارائه دهند.
احمد حدادی درباره اتفاقات این مراسم توضیح داد: از زمان شروع این موضوع سه ایمیل به گوگل فرستادیم که یک بار پاسخ دادند و گفتند ظرف 48 ساعت بررسی و اعلام خواهند کرد. همچنین ایمیلی مبنی بر حذف اپلیکیشن از گوگل پلی برای آنها ارسال کردیم، اما به نظر می رسد پاسخ آنها از قبل تعیین شده است و انتظار نداریم بر اساس نامه هایی که ارسال کرده ایم، پاسخی دریافت کنیم.
اما پس از گذشت چند روز، این پلتفرم داخلی طی اطلاعیهای بهروزرسانی جدید خود را با ویژگیهای جدید اعلام کرد و اعلام کرد که یک روز پس از هشدار سپر امنیتی گوگل، این مشکل با ایجاد تغییرات جزئی غیر مرتبط با حوزه دسترسی و امنیت برطرف شده است. برنامه. آپدیت جدید این خطا هنوز اعلام نشده است، اما هنوز اما و اگرهایی در مورد آن وجود دارد که در گفتگو با یک متخصص تایید شده است.
افزون بر این، پلتفرم گوگل پلی متعلق به شرکت گوگل با استفاده از موقعیت انحصاری خود در گوشی های اندرویدی و بدون اطلاع قبلی در اقدامی غیرعادی، به بهانه حفظ حریم خصوصی، اقدام به محدودسازی برخی از پرکاربردترین برنامه ها و پلتفرم های ایرانی کرده است. کاربران
این اقدام غیرمسئولانه در خصوص برنامه های پرمخاطب ایرانی که عمدتاً حاصل تلاش جوانان نخبه این مرز و بوم بوده و مورد تمجید میلیون ها کاربر قرار گرفته است، صورت گرفته است، در حالی که طبق بررسی های این وزارتخانه برنامه های فوق قبلاً دریافت نشده است. هشدار از طرف گوگل اگرچه آنها بلافاصله به این رفتار غیر مسئولانه اعتراض کردند، اما هیچ پاسخی از طرف گوگل دریافت نکردند. لازم به توضیح است که اقدامات ذکر شده محدود به یک یا دو برنامه خبری نبوده و در دو هفته گذشته بر روی چند اپلیکیشن ایرانی دیگر نیز اعمال شده است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
در همین راستا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با صدور اطلاعیه ای در این خصوص اعلام کرد که این حادثه رویکردی سیاسی بوده و در مقابل چندین درخواست دیگر رخ داده است. در این اطلاعیه آمده است: در روزهای اخیر شاهد موج جدیدی از محدودیتهای غیرعادی در تریبونهای آمریکایی در مواجهه با رویدادها و برنامههای اجتماعی بومی ایران عزیزمان بودهایم. حذف مطالب و هشتگ های مربوط به شهدای مظلوم حادثه تروریستی حرم شاهچراغ (ع) در پلتفرم های آمریکا و مشخصا حذف مطالب مربوط به کودکان مظلوم آرتین و آرشام و از سوی دیگر اجازه انتشار و حتی آیان سطح جدیدی از استانداردهای دوگانه این پلتفرم ها را در تفسیر آزادی بیان و حقوق بشر نشان داد.
وی با بیان اینکه عموما اپلیکیشن های تحت حمایت دولت چه در داخل و چه در خارج از کشور مورد توجه مردم قرار نمی گیرند، تصریح کرد: این رویه در خصوص پلتفرم های ملی باید تغییر کند زیرا وقتی اپلیکیشن ها از دولت حمایت مالی می کنند دیگر به فکر نوآوری نیستند. و مسئولیت؛ البته دیدگاه تریبون های ملی نیز همین است و صاحبان قدرت رقابتی به رفتار مستقل و رقابت آزاد علاقه مند هستند.
او این اپلیکیشن را یکی از نصبشدهترین و حداقل پرجستوجوترین کلیدواژههای فروشگاههای آنلاین ملی مانند مایکت در سال 1400 در کافه بازار میداند و میگوید هر نهاد فنی ذیصلاحی میتواند برای مسائل مربوط به این بستر به اینجا بیاید. و برنامه و سطح دسترسی آنها را بررسی کرده و نتیجه نهایی را در عموم منتشر کنید. تنها تغییر این اپلیکیشن در دو ماه اخیر این است که کاربران بیشتری به این اپلیکیشن مراجعه کرده اند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دلیل حذف این اپلیکیشن از گوگل پلی استفاده از نسخه کرک شده آن است؟ وی گفت: اولاً مفهوم برنامه نویسی متن باز این است که شما می توانید از هر برنامه ای که می خواهید از منبع استفاده کنید و این در همه دنیا رایج است. اصولاً این نوع برنامه نویسی برای توسعه نرم افزار آمده است و افراد می توانند به یکدیگر کمک کنند و محصول را با سرعت بالاتری توسعه دهند. اما ادعای مطرح شده به دلایل عمده باطل است، زیرا ما از چیزی استفاده کردیم که مربوط به سال 2017 است، نه امسال، و از آن زمان تاکنون ده ها نسخه از آن را در فروشگاه های داخلی و خارجی منتشر کرده ایم، بنابراین علت جدیدی از خطای فعلی است. رخ داده است.
به گزارش ICTNN، اخیرا یکی از پلتفرم های پیام رسان داخلی در کنار بحث محدودیت های گوگل در یکی از اپلیکیشن های بومی، برای شفاف سازی و آشنایی بیشتر با مسائل فنی، گشتی در مرکز دیده بان خود برای رسانه ها انجام داده است. و در حاشیه، مدیر عامل آن نیز به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. در این رویداد مدیر عامل روبیکا اشاره کرد که برای پیگیری محدودیت های ایجاد شده برای این اپلیکیشن پیام رسان سه ایمیل به گوگل ارسال کرده که در نهایت نتیجه مطلوبی به همراه نداشته است.
همچنین در مورد اینکه این پلتفرم چگونه از اطلاعات کاربران محافظت می کند، گفته شده است که سعی می کنیم از اطلاعات افراد محافظت کنیم و قوانینی در این زمینه وجود دارد، اما مهم این است که دسترسی خاصی ندارد و فقط اطلاعات کاربران در سایت ما ذخیره می شود. به گونه ای که ما معتقدیم باید باشد. مطمئنا راحت است.
این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان سخنان خود همچنین گفت: گاهی اوقات شبکه داخلی کشور را با نمونه مشابه شبکه داخلی چین مقایسه می کنند و می گویند باید به سراغ شبکه داخلی برویم. شبکه ای مانند چین، اما این مقایسه و رقابت صحیح نیست. از آنجایی که چین بیش از 1 میلیارد جمعیت دارد و اگر همین تعداد از مردم تراکنش های مالی را در پلتفرم های داخلی در آنجا انجام دهند، چرخه کسب و کار برای کسب و کارهای آنلاین سپری می شود، اما بسیاری از مشاغل در معرض خطر هستند.
همچنین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که در راستای تعهدات قانونی و ماموریت خود برای حمایت از اکوسیستم فناوری اطلاعات کشور، از پلتفرمها و شرکتها پشتیبانی کامل میکند.شرکتهای ایرانی در حال توسعه خدمات در حوزه اقتصاد دیجیتال و اجازه ندهد تصمیمات ضدایرانی و استانداردهای دوگانه شرکت های آمریکایی تلاش جوانان این مرز و بوم را برای رفع نیازهای تکنولوژیکی مردم به حاشیه راند، از تمام توان فنی و قانونی خود برای حفظ حقوق کاربران ایرانی استفاده خواهد کرد.
در همین رابطه کیوان آقاگرکار در گفت وگو با ICTNN، اظهار کرد: در این زمینه می توان گفت که این تحلیل که اقدام گوگل رویکرد سیاسی داشته است، درست است و شاید فضای ارتباطی و اطلاعاتی حوزه ای باشد. آزادی، اما همچنان تحت تاثیر مسائل سیاسی و اقتصادی است.
پس از این اتفاق، از برخی تحلیلها به این نتیجه رسیدیم که وقتی اپلیکیشنی که به مدت پنج سال بدون وقفه خدمات ارائه میداد، ناگهان از دسترس خارج میشود و سپر امنیتی بدون هیچ هشدار قبلی یا حتی پاسخ بعدی فعال میشود، رفتاری عجیب و مبهم است. و با رسیدگی مشخص می شود که سوء استفاده ای صورت گرفته است وگرنه حداقل یکی از مراحل ذکر شده باید انجام می شد; بنابراین این سوال پرسیده شد: آیا چیزی وجود داشت که گوگل را وادار به انجام این کار کرد؟ آیا استقبال کاربران طبق اطلاعیه مطبوعاتی منتشر شده توسط این پلتفرم داخلی از ارقام و ارقام آن منشأ این رد و این واکنش خصمانه بوده است؟
اما با وجود زمینه سیاسی اقدامات یکجانبه شرکت های آمریکایی و همچنین تاکید توسعه دهندگان این پلتفرم ها بر رعایت اصول حرفه ای بر اساس استانداردهای بین المللی، شبهه سیاسی بودن این اقدام گوگل بسیار رنگین بود، اما در با توجه به اهمیت موضوع و حفظ حداکثری حقوق کاربران ایرانی در برابر هرگونه قصور یا تخلف احتمالی، وزیر ارتباطات دستور داده است در صورت دریافت مدارک درخواستی گوگل در خصوص پلتفرم های ایرانی، کمیته ای مرکب از کارشناسان و کارشناسان فنی مستقل برای بررسی دقیق این ادعاها آموزش ببینند و نتایج بررسی ها باید به اطلاع عموم و به ویژه نهادهای مربوطه از جمله مرکز ملی فضای مجازی برسد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری