به گزارش روز دوشنبه ICTNN ، چند ماه پیش ، خبر توسعه و بررسی طرحی با عنوان “حمایت از حقوق کاربران و خدمات اولیه برنامه های کاربردی فضای مجازی” منتشر شد. خبری که حاشیه های زیادی داشت. مهمترین آنها حاشیه هایی بود که حول محور دسترسی کاربران به اینترنت محدود می شد. این پیش نویس به دلیل انتقاداتی که دریافت شد برای بررسی بیشتر به مجلس رفت.
بررسی این طرح در صحن علنی پارلمان چندین بار به تعویق افتاد و سرانجام اخباری مبنی بر این که بررسی این طرح بر اساس ماده 85 است ، منتشر شد. این اصل که در صورت لزوم ، به قانونگذار این اختیار را می دهد که تصویب برخی موارد را واگذار کند. مطابق ماده 72 به کمیسیونهای داخلی خود قوانین می دهد.
از آنجا که طرح “حفاظت از حقوق کاربران و خدمات اولیه استفاده از حقوق کاربران در فضای مجازی” (طرح حفاظت) برای مردم با وابستگی به معیشت و زندگی اهمیت دارد ، به طور جدی دنبال می شود. با انتشار اصل هشتاد و پنجم بررسی طرح حفاظت ، کارشناسان ، کاربران و صاحبان مشاغل مجازی ، انتقاد خود را از این روش بازبینی بیان کردند.
به همین دلیل است که نمایندگان مجلس در مدت کوتاهی به لغو چنین طرحی برای محافظت از کاربران در فضای مجازی رای دادند. اکنون ، درست زمانی که حاشیه های مربوط به این طرح کاهش یافته است ، یکی از نمایندگان مجلس در مصاحبه ای اظهار داشت: “وزیر ارتباطات مطیع موضوعات مربوط به طرح حمایتی مجلس است و هر آنچه را که مجلس تصویب کند و قبول نکرده است ، می پذیرد. هر گونه پیشنهادی در این زمینه ارائه کرد. ” به »
با این حال ، عیسی زارع پور ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم ، هرگز به صراحت با این طرح موافقت یا مخالفت نکرده است. وی پس از شروع خدمت خود ، در یک برنامه تلویزیونی درباره حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی ظاهر شد و تأکید کرد که ما به دنبال مسدود کردن و محدود کردن نیستیم و فضای مجازی باید سیستماتیک باشد.
وی گفت: ما افراد ، به ویژه کودکان و نوجوانان را در فضای مجازی درمانده کرده ایم. دو بار در طول این سالها ، من در اجلاس جامعه اطلاعاتی ژنو در زمینه حفاظت از کودکان به صورت آنلاین شرکت کردم و متوجه شدم که جهان نگران این موضوع است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: حتی گوگل در نسخه وب و برنامه خود تنظیمات جستجوی ایمن را برای کودکان راه اندازی کرده است تا محتوای نامناسب در اختیار کودکان قرار نگیرد. کشورهای مختلف پلتفرم ها را مجبور به ارائه نرم افزار کنترل والدین کرده اند ، به همین دلیل سیستم عامل ها در زمان ایجاد اطلاعات شخصی را برای ارائه محتوای متناسب با سن خود دریافت می کنند.
زارع پور ، که ملاقات با فعالان بخش خصوصی ، صاحبان مشاغل و شرکت های نوپا را از همان روزهای نخست وزیری خود آغاز کرده بود ، در پاسخ به نگرانی های آنها در مورد این طرح به فعالان بخش خصوصی تکرار کرد: “هیچ کس در کشور معتقد نیست که فضای مجازی سازی باید رها شده است زیرا همه مردم با این فضا گره خورده اند و در شرایط کنونی امکان پیگیری حقوق مردم در این فضا وجود ندارد ، اما سیستم بندی این فضا نباید مشکلی برای مشاغل ایجاد کند و باعث نگرانی عمومی شود.
زارع پور ادامه داد: معتقدم که با تعامل خوب بین مجلس ، دولت و همه فعالان این حوزه ، ضمن سیستماتیک سازی فضای مجازی کشور ، می توان نگرانی های فعالان این بخش را برطرف کرد و در نهایت این طرح منجر به رشد بیشتر در فضای مجازی کشور. “
با توجه به اینکه وزیر ارتباطات تاکنون مصاحبه و تعامل چندانی با رسانه ها نداشته است ، با این حال ، از مجموعه شنیده ها و اخبار منتشر شده ، به نظر می رسد که دیدگاه زارع پور در مورد فضای مجازی و قوانین مربوط به آن “تعاملی” است و او ، به عنوان وزیر ارتباطات او معتقد است که فضای مجازی نباید کنار گذاشته شود ، اما مانند بسیاری از کشورها ، قوانین نیز باید برای آن در نظر گرفته و اجرا شود.
مشاوره ها و جلسات متعدد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با فعالان بخش خصوصی و مشاغل نوپا نشان می دهد که زارع پور بیش از هر چیز برای دریافت نظرات تخصصی همه بخشهای فعال در این زمینه تا پس از جمع آوری نظرات کارشناسی در مورد پروژه مورد مشورت قرار گرفته است. “حمایت از حقوق کاربران و خدمات اولیه برنامه فضای مجازی” برای کمک به تکمیل این طرح و رفع نواقص آن.
هیچ قانون کاملی وجود ندارد و همیشه راهی برای بازنگری و به روزرسانی قانون وجود دارد. این امر به ویژه برای این پروژه که موضوع آن فضای مجازی است و مدام در حال تغییر است ، اهمیت دارد. دور از تصور است که برخی تصور کنند وزیر ارتباطات مطیع مجلس با بالاترین تحصیلات و تخصص در زمینه فضای مجازی و فناوری اطلاعات است و نظری از خود ندارد. وی پروژه های مشابه در سایر کشورها را از نزدیک دیده یا مطالعه کرده است و شواهد نشان می دهد که رویکرد وی در حل مسائل متخصصان بر اساس تعامل ، همدلی و همکاری است و دور از هیاهو نیست.
زارع پور که به دلیل حضور در قوه قضائیه و بهره مندی از حمایت آرای بالای مجلس با دو قوه دیگر ارتباط نزدیک و سازنده دارد ، به خوبی می داند که تشکیل ، تصویب و اجرای هرگونه طرح سازنده در محدوده چارچوب همدلی و تعامل