دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: 60 درصد جامعه اخبار کرونا را از رسانه های داخلی کشور دنبال می کنند اما 300 میلیارد بازدید از اخبار فضای مجازی بی شک آثار خود را خواهد داشت.
60 درصد جامعه اخبار کرونا را از رسانه های داخلی دنبال می کنند
وی یادآور شد: دورکاری ناشی از این بحران نیز استفاده از این فضا را گسترش داد و به عنوان مثال در این دو سال 400 میلیون نفر از برنامه داخلی اسکای روم استفاده کردند که در صورت تلفیق با شبکه های خارجی، 2 تا 3 برابر بیشتر می شود. و بنابراین سازماندهی این فضاها بسیار مهم است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: از این رو افزایش سطح آگاهی عمومی در این زمینه، پژوهش در این زمینه از جمله اعتیاد به بازی و قمار و سازماندهی بسیار حائز اهمیت است و باید مورد توجه جامعه قرار گیرد. .
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
فیروزآبادی همچنین به اهمیت بالا بردن سطح سواد در این حوزه اشاره کرد و گفت: امروز سواد عمومی در این زمینه افزایش یافته و باید تقویت شود. امروز ویروس کرونا فروکش کرده اما تعداد اخبار در این زمینه 4 برابر شده است و این نشان دهنده نیاز مردم است.
فیروزآبادی ادامه داد: به عنوان مثال اکنون 12 هزار کانال تلگرامی در حوزه خدمات مشاوره فعالیت می کنند و باید این مسائل ساماندهی شود. در دوران کرونا بیش از 100 هزار تکذیب برای اخبار جعلی تلگرام منتشر شد.
فیروزآبادی تاکید کرد: در غیر این صورت انتشار برخی اخبار در جامعه باعث ایجاد رعب و وحشت می شود. به عنوان مثال انتشار اخباری مبنی بر مصرف مشروبات الکلی در آغاز بحران کرونا باعث وحشت برخی گروه ها و مرگ ده ها نفر شد.
به گزارش ICTNN، ابوالحسن فیروزآبادی روز پنجشنبه در نخستین همایش ملی آسیب شناسی روانی ویروس کرونا و مداخلات روانی – اجتماعی در وزارت کشور با اشاره به عناصر فضای سایبری از جمله توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار کرد: امروز تحولات در این زمینه افزایش یافته است و بحران کرونا نیز یک مسئله است. شتاب گرفته است
وی افزود: ساماندهی این فضا نباید توسط دولت انجام شود، بلکه با تلاش فعالان این حوزه و همچنین جامعه روانشناسان باید آسیب ها کنترل و مدیریت شود.
فیروزآبادی با اشاره به دیجیتالی شدن انسان در عصر جدید تاکید کرد: اطلاعات مبتنی بر ارتباطات است و انسان در فضای مجازی به 2.4 تا 4 ساعت در روز رسیده است. کودکان و نوجوانان وارد این عرصه شده اند و مادران نیز به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی مدارس به دلیل استفاده از برنامه های آموزشی مانند شبکه شاد، فرزندان خود را همراهی می کردند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: بشریت وارد عصر فیزیک سایبری شده است و به طور متوسط روزانه 4 ساعت از این فضا استفاده می کند. بیش از 5 میلیارد نفر از جمعیت کره زمین از این فضا استفاده می کنند و حدود 4.6 میلیارد نفر امروزه در شبکه های اجتماعی عضویت دارند. هر کدام از این شبکه ها و فضای مجازی در مجموع بر روان انسان تأثیر می گذارد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی ایران افزود: هر یک از این موضوعات در همه دنیا حتی کشورهای پیشرفته دغدغه جدی است و باید مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال انتشار فهرست روانشناسان توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گام مهمی در این راستا بود.
تحریریه ICTNN شبکه خبری