وی افزود: طرح شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی فضای مجازی است که البته تصویب آن کامل نیست و از شورا درخواست کردیم که بقیه مولفه ها را نیز تصویب کند. اکنون تعریف نسبتا خوبی از شبکه ملی اطلاعات در این طرح ارائه شده است. پیش از این برای دستگاه ها تکلیف مشخص شده بود اما معیار خاصی وجود نداشت که بر اساس آن بتوان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را سنجید.
زارع پور تاکید کرد: قولی که در مجلس داده بودم برای اتصال همه روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت بر اساس همین چهار هزار روستا بود اما اکنون که تعداد آن افزایش یافته است باید بگویم همکاران من در توسعه ارتباطات روستایی ادارات به صورت شبانه روزی در حال فعالیت هستند و هر هفته چندین روستای جدید به اینترنت متصل می شوند.
در ابتدای کار، آمارها حاکی از آن بود که چهار هزار روستای بالای بیست خانوار همچنان به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند، اما پس از ارزیابی های اولیه مشخص شد که بیش از هفت هزار روستا نیازمند اتصال خوب و با کیفیت به شبکه ملی اطلاعات هستند. اینترنت.
وی از تدوین الگوی اقتصادی مناسب برای شبکه ملی اطلاعات و توسعه زیرساخت های امنیتی از دیگر پروژه های بزرگ شبکه ملی اطلاعات خبر داد که همگی به صورت موازی در حال اجرا هستند.
وزیر ارتباطات همچنین درباره توسعه دسترسی روستاها به شبکه ملی اطلاعات گفت: در ابتدای کارم آمار حاکی از آن بود که چهار هزار روستای بالای 20 خانوار همچنان به شبکه ملی اطلاعات متصل می شوند اما پس از اولیه در ارزیابی های انجام شده مشخص شد که بیش از هفت هزار روستا نیاز به اتصال خوب و با کیفیت به اینترنت دارند.
«عیسی زارع پور» در گفت و گو با خبرنگار ICTNN درباره وضعیت شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: در دولت سیزدهم برای اولین بار با همکاری مرکز ملی فضای مجازی، شاخص های کمی از پیشرفت شبکه ملی اطلاع رسانی شد. استخراج شد تا بتوانیم ادبیات واحدی برای گزارش در مورد بیایید از پیشرفت این طرح مطلع شویم.
زارع پور ادامه داد: میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات هم اکنون حدود 45 درصد است و تا پایان سال 15 درصد دیگر به آن اضافه خواهیم کرد. در نظر داریم تا پایان سال آینده (1402) پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را به حد قابل قبولی برسانیم.
وی گفت: بیش از 200 پروژه برای اجرای شبکه ملی اطلاعات تعریف شده است که همه آنها به صورت موازی در حال انجام است. شورایی با مسئولیت خودم تشکیل شده است و جلسات آن روزهای دوشنبه هر هفته تشکیل می شود. دبیر این شورا معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات است تا بتواند منابع دستگاه های مختلف این وزارتخانه را به سمت توسعه شبکه ملی اطلاعات هدایت کند.
زارع پور تصریح کرد: بخش دیگر پروژه های مربوط به سرویس های کاربردی اولیه مانند پیام رسان، شبکه اجتماعی و موتور جستجو است و اقدامات زیادی در این بخش در حال انجام است که یکی از مهمترین آنها مزیت دادن به بسترهای داخلی است. قادر به رقابت با نمونه های خارجی است. و همچنین تعریف مدل اقتصادی مناسب برای اکوسیستم فضای مجازی کشور.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: از روز اول جلسات متعددی را با همکارانمان در دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی برگزار کردیم و ساعت ها برای نهایی شدن شاخص ها بحث و بررسی کردیم. اکنون به بیش از 100 شاخص نهایی رسیده ایم که با استفاده از آنها می توان راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را اندازه گیری کرد
وزیر ارتباطات تاکید کرد: شبکه ملی اطلاعات هفت پروژه بزرگ دارد که یکی از مهم ترین پروژه ها مربوط به زیرساخت های ارتباطی است و پروژه های فرعی مانند فیبر نوری و نوسازی شبکه زیرساخت از مهم ترین بخش های آن است. بخش دیگر زیرساخت های اطلاعاتی مانند مراکز داده، اپراتورهای ابری، هاب مرکز داده و منطقه ویژه اقتصادی است که در آنجا نیز کارها به خوبی پیش می رود.
وی گفت: امیدوارم تا پایان سال جاری 95 درصد روستاهای بالای 20 خانوار کشور و مابقی تا شش ماهه اول سال آینده به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات