به گفته گزارشگر اقتصادی IRNA ، تصویربرداری هوایی و داده های مکانی ستون فقرات تصمیمات زیرساخت مدرن هستند. این داده ها نه تنها برای مدیریت منابع ملی ، بلکه برای پیش بینی بحران و بیمه دارایی های حیاتی کشور نیز ضروری است. در حالی که استانداردهای جهانی نشان می دهد که این داده ها هر پنج سال یکبار به روز می شوند ، رئیس سازمان نقشه برداری کشور شکاف عمیقی در روند به روزرسانی این اطلاعات در ایران اعلام می کند.
کشورهای پیشرفته مانند آلمان و ژاپن هر 5 سال یکبار کل قلمرو خود را به روز می کنند. تصاویر جدید هوایی ، مانند چشمان شفاف ، به مقامات می گویند که رشد شهرها در کجا آمده است ، چه فاجعه طبیعی تأثیر گذاشته است و چگونه منابع ملی مدیریت می شوند ، شهرها چقدر درگیر شده اند و آخرین وضعیت گسل ها و حوزه های تصادف چگونه است ، اما ایران داستان دیگری دارد.
Sayed Eskandar Sidaii ، رئیس سازمان نقشه برداری این کشور ، در مصاحبه ای با خبرنگار اقتصادی IRNA ، این شکاف را “هشدار حیاتی” می داند و بر لزوم تصویربرداری هوایی جدید در سراسر ایران تأکید می کند.
شکار اضافه می کند: استانهایی مانند لورستان ، تهران و فارس تلاش کرده اند که ابتدا نقشه زمین را به روز کنند ، اما این کافی نیست. در دنیایی که هر سال اطلاعات زمین تغییر می کند ، داده های قدیمی به جای حل بحران ، به مشکل تبدیل می شوند.
چراغ های سبز به ماهواره ها و هواپیماهای بدون سرنشین ؛ از زمین به هوا
رئیس سازمان نقشه برداری به موضوع استقرار ماهواره ها در دهه های اخیر توسط سازمان هوا و فضایی اشاره دارد و بر لزوم استفاده از فناوری ماهواره ای و همکاری با سازمان های دولتی و بخش خصوصی برای به روزرسانی تصاویر و نقشه های موقعیت مکانی تأکید می کند.
او همچنین این خبر را می گوید که به همین روش ، مذاکرات با آژانس فضایی ایران آغاز شده است. اما حتی داده های ماهواره ای ، با پیچیدگی های خاص خود ، نیاز به تجزیه و تحلیل ، پردازش و تبدیل شدن به اطلاعات دقیق نقشه دارند.
در دنیای امروز ، فناوری هایی مانند “Lidar” (دقت نقشه برداری سه بعدی) ، “هواپیماهای بدون سرنشین مجهز به دوربین های پیشرفته” و ابزارهای سنجش از راه دور می توانند نقشه هایی را ایجاد کنند که از قلب زمین گزارش شده است ، اما این روزها باید مدتی برای استفاده از چنین تجهیزات و فناوری ها باشد.
هنگامی که بلایای طبیعی از ما تعریف نمی کند
ایران سالهاست که با زمین لرزه ها ، سیل ها و خشکسالی سر و کار دارد. اما اثرات این بلایای طبیعی تنها زمانی کاهش می یابد که دولت برنامه روشنی برای زمین ، گسل ها ، جنبش های زمین شناسی و مناطق گسل و گسترش شهرها و روستاها داشته باشد.
یک زمین لرزه را در شهری مانند تهران تصور کنید. شهر بدون تصویربرداری از بین رفته مانند یک مفقود در ماه مه است. همانطور که در زمین لرزه ها و سیل های اخیر دیدیم ، عدم وجود اطلاعات دقیق مکان به معنای اختلال در تسکین ، افزایش هزینه های نوسازی و از دست دادن هزاران نفر بود.
تصویربرداری هواپیمایی تازه کلید مدیریت بحران است. اما آیا زمان تغییر هنوز تغییر می کند؟
چرا بخش خصوصی می تواند بازی را تغییر دهد؟
سیدی در حالی که می گفت هر نوع نقشه برداری از هر استان نیاز به هماهنگی و تصویب آن منطقه دارد ، این امر اجرای نقشه برداری دوره ای را دشوار می کند و برای جبران این سالها ایده ای جذاب می کند: همکاری با بخش خصوصی برای بستن شکاف های نقشه برداری. اگر شرکت های بخش خصوصی به بازی بپردازند ، سرعت و صحت پروژه ها چند برابر خواهد شد.
کشورهای همسایه مانند Türkiye بخش خصوصی را در طراحی و اجرای پروژه های نقشه برداری وارد کرده اند. نتیجه رشد چشمگیر کیفیت زیرساخت ها بوده است.
در ایران ، سازمان های دولتی هنوز بار اصلی را تحمل می کنند. اما با حمایت مالی و حقوقی ، بخش خصوصی می تواند برنامه ریزی کند تا زمین را با دقت منحصر به فرد از تهران به خلیج فارس به زمین بیاورد.
ایران برای فردا به برنامه ای نیاز دارد
پدیده های زمین شناسی به کسی رحم نمی کنند. بارندگی شدید ممکن است برای چند ساعت یک شهر در زیر آب باشد ، زمین لرزه ها فروپاشید و سیل راه های دسترسی را از بین می برد. اما همه اینها با یک ابزار قدرتمند قابل پیش بینی است: یک مکان دقیق و بالاتر از آن.
این کشور یک انتخاب پیشرو دارد ، یا مرزهای خود را با نقشه های جدید مرور کند ، یا در بحران های آینده با استانداردهای قدیمی تنها بماند. با متخصصان باتجربه ، ظرفیت های جغرافیایی گسترده و فن آوری های مدرن ، می تواند آن را به استانداردهای بین المللی برساند.
نقشه دقیق امروز ضمانت آشکار آینده است. آیا ایران برای این تغییر آماده است؟
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات