3 آوریل – 3 مه – روز جهانی دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات ؛ این روز با هدف افزایش آگاهی از اهمیت حضور دختران و زنان جوان بیشتر در فناوری اطلاعات و ارتباطات و تشویق به تحصیل و کار در این زمینه انجام می شود. این ابتکار توسط اتحادیه بین المللی ارتباطات از راه دور (ITU) ، آژانس تخصصی سازمان ملل برای فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام شد.
هدف از این روز ایجاد فرصت هایی برای دختران و زنان جوان برای آشنایی با مشاغل فناوری اطلاعات و ارتباطات ، تعامل با متخصصان صنعت و درک پتانسیل آنها برای موفقیت در این زمینه است.
در آیین رسمی روز جهانی دختران و فناوری اطلاعات و ارتباطات ، نیاز به کاهش شکاف های جنسیتی دیجیتال و آموزش و توانمندسازی دختران جوان برای ورود به بازار اقتصاد دیجیتال و سهم زنان در بازار فناوری اطلاعات این کشور 5 ٪ بود.
صمد حسن زاده ، رئیس اتاق بازرگانی ایران ، صنایع ، معادن و کشاورزی ، وی در پیامی به آیین رسمی دختران جهان و فناوری اطلاعات و ارتباطات ، گفت: تحول دیجیتال مهمترین مسیر توسعه در قرن حاضر است. اما وقتی همه گروه های جامعه ، به ویژه دختران جوان ، در این زمینه شرکت می کنند ، فقط می تواند فراگیر و پایدار باشد.
وی تأکید کرد که توانمندسازی دیجیتال دختران یک عمل نمادین نیست بلکه آینده ای عادلانه و رقابتی برای کشور است. آینده اقتصاد دیجیتال ، بدون حضور جسورانه و خلاقانه آنها ، آینده ای ناقص خواهد بود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران ، با اعلام حمایت از سیاست های ملی و بین المللی برای ارتقاء نقش زنان در زمینه فناوری اطلاعات ، توانمندسازی دیجیتال دختران دانشجویی و دانشجویی ، پشتیبانی از نوآوری های فن آوری با دختران جوان و توسعه همکاری های بین المللی برای ترویج حاکمیت دیجیتال انسانی.
وی گفت: “این ابتکار می تواند یک الگوی الهام بخش برای شناسایی و معرفی دختران پیشگام در فضای دیجیتال و راه اندازی مسیرهای جدید برای تحقق عدالت دیجیتال جنسیتی در کشور و منطقه باشد.”
اتاق ایران ایران در حال حمایت از دختران جوان فعال در اقتصاد دیجیتال است
پیام Bagheri ، معاون رئیس جمهور اتاق ایران وی در این مراسم که توسط اتاق اطلاعات و فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران برگزار می شود ، گفت که حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال و نوآوری سریع انجام می شود ، وی گفت: “مؤلفه هایی وجود دارد که مؤلفه ای از جوانان هستند. مهمترین این مؤلفه ها ایده ها ، خلاقیت و شجاعت هستند و بنابراین فناوری اطلاعاتی را فراهم می کند که جوانان در آن فعال تر هستند.
وی گفت: “درصد زنانی که در اقتصاد دیجیتال فعال هستند نشان می دهد که با وجود همه محدودیت ها ، زنان می توانند در مشاغل جدید موفق باشند.” این فضا باید به جوانان جلب شود تا از موانع الهام بگیرند و توجه نکنند. دختران ، دانش آموزان و دانش آموزان جوان باید باور داشته باشند که می توانند تغییراتی ایجاد کنند و می توانند این مسیر را طی کنند.
Bagheri تأکید کرد: در اتاق ایران ، ما وظیفه داریم از جوانان و دخترانی که می خواهند در این زمینه کار کنند حمایت کنیم و ما این مسئولیت را به طور جدی دنبال خواهیم کرد. ارتباط بین اتاق و سازمان فنی برای استفاده از ظرفیت های سازمان در زمینه آموزش مهارت ها و سفارشی سازی مهارت ها برای توسعه مشاغل ، مطابق با این امر است.
نشان دختر دیجیتال سال به ابتکار اتاق بازرگانی ایران
Sidina Abai ، رئیس فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران وی با اشاره به روز جهانی دختران و فناوری اطلاعات و ارتباطات با شعار تحول دیجیتال ، گفت: “این جنسیت هم جنس و هم جنس است. تحول دیجیتالی وقتی همه درگیر می شوند به خوبی شکل می گیرند.
وی گفت: اتاق ایران ابتکار کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات ، متولی “دختر دیجیتال سال” است. با دبیرخانه این نشان در اتاق ایران ، مناطقی که دسترسی آسانی به حاکمیت و مدیران فناوری ندارند در این دبیرخانه سازماندهی می شوند.
ابی گفت: “در یک مرحله دیگر ، ما قصد داریم سکوی دختران ICT را طراحی کنیم.” اتاق ایران قصد دارد از توانایی دانش آموز در ایجاد این سکو استفاده کند و نشان دهد که دختران نیز می توانند در چنین ظلم و ستم حضور داشته باشند.
تأکید بر تلاش برای ایجاد زمینه های آموزشی پایدار در زمینه فناوری
بعد ، پیام وزیر ارتباطات و فناوری Sid Star Hashemi این مراسم خوانده شد. هاشمی در پیام خود ارسال کرد: روز جهانی دختران و فناوری اطلاعات و ارتباطات ، با اهمیت آموزش دختران امروز و مادران و مدیران فردا ، با استفاده از فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی برای جلب توجه به اهمیت دختران در ساخت فن آوری های دیجیتالی سریع ، نامگذاری شده اند.
وی گفت: “در حالی که دنیای هوشمند امروز فرصت ها و تهدیدهایی با نسل های جوان و جدید دارد ، تلاش ما برای شرکت در سیستم عامل های آموزش و امنیت در مسیر آموزش و توانایی این است که دختران بتوانند اقدامات مؤثر و مؤثر را برای برداشتن بسیاری از ظرفیت های دختران جوان و جوان انجام دهند.” مسیری که همه از میوه های شیرین توسعه افکار و دانش دختران و جوانان می گذرد ، شیرین تر از استعدادهای دخترانش است.
ضرورت گفتگوی مؤثر بین حاکمیت و زنان فعال فناوری اطلاعات و ارتباطات
Zahra Behrouz Azar ، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده وی در این مراسم با تأکید بر اینکه دولت از اهمیت حضور زنان در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات آگاه تر است ، گفت: “امروز ، زنان در دیجیتال ، بازاریابی دیجیتال و عرضه آنها در سیستم عامل های جهانی ضعیف است و این هنر نادیده گرفته می شود.
وی ادامه داد: با اشاره به تکالیف ماده 7 برنامه توسعه هفتم ، وی ادامه داد: رفع موانع رشد و سعادت زنان یکی از کارهای خانه است. بر این اساس ، ما وظیفه داریم این موانع را از بین ببریم و راه حل گفتگوی مؤثر بین حاکمیت و زنان فعال در این زمینه را ببینیم.
سهم زنان در ورود به بخش های بالا و بالاتر یک کاهش است
فاطیما محارانی ، سخنگوی دولت وی با تأکید بر این که چنین رویدادهایی منجر به افزایش علاقه دختران به فناوری اطلاعات و ارتباطات می شود ، گفت: “این یکی از مهمترین مناطق جهان است ، از اطلاعات در فرآیندهای تولید گرفته تا کاربردهای آن در پزشکی و سایر بخش ها.”
وی افزود: “سهم دانشجویان دختر در دانشگاه های مقطع کارشناسی حدود 5 ٪ و افزایش است ، اما در بقیه بخش ها این یک مسیر رو به زوال است.” ما امیدواریم که سهم زنان در زمینه فناوری اطلاعات ، مدیریت و سایر بخش ها افزایش یابد و ما بتوانیم زنان قدرتمندتر و مؤثرتری داشته باشیم.
5 ٪ از مدیران فناوری اطلاعات کشور زن هستند
پاروین دادسیش ، رئیس زنان و امور خانواده وزارت کشور وی گفت که جهان به این نتیجه رسیده است که شکاف جنسیتی باید به سرعت دختران را در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش دهد و گفت که طبق مجمع جهانی اقتصاد ، حدود 2 میلیون شغل در سال 2 از بین می رود و 5 میلیون شغل مبتنی بر فناوری ایجاد می شود.
وی افزود: “بسیاری از مشاغل نیز زنانه هستند و بنابراین باید در این زمینه اهمیت بیشتری کسب کنند.”
داداندیش ادامه داد: “ما قصد داشتیم زیرساخت های آموزشی IT را برای دختران ایجاد کنیم.” امروز 5 ٪ از مدیران و نمایندگان مدیران فناوری اطلاعات زن هستند. امید است که حضور زنان در این زمینه با همکاری مناسب افزایش یابد.
وی افزود: “ما معتقدیم که اگر فرمانداران و فرمانداران در کشور مستقر باشند ، آنها بیشتر برای زنان کار خواهند کرد.” ما می خواهیم بخش خصوصی دختران را در فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش دهیم. همچنین ، حمایت از مشاغل دیجیتالی با دختران با تمرکز بر ارتقاء فرهنگ عمومی و تغییر نگرش یکی از اولویت های استراتژیک ما در وزارت کشور است.
سهم زنان در بازار فناوری اطلاعات کشور 2 ٪ است
مدیر مدیرعامل مشات اسادی گروه تجاری خودوی با اشاره به اینکه میانگین جهانی زنان در بازار فناوری اطلاعات در اتحادیه اروپا 2 ٪ و 2 ٪ در ایران است ، وی همچنین گفت که سهم زنان C-SLVL در جهان 2 ٪ ، در اروپا 2 ٪ و در ایران تفاوت معنی داری بین ایران و اروپا وجود ندارد. با این حال ، طبق آمار موجود ، به نظر می رسد بسیاری از فارغ التحصیلان فناوری اطلاعات و ارتباطات به بازار کار جذب نمی شوند.
با سواد دیجیتال ، زنان می توانند تا 5 ٪ از بازار کشور را بدست آورند
Gholamhossein Mohammadi ، رئیس سازمان آموزش فنی حرفه ای کشور وی گفت: “اگر ما به دنبال توسعه زنان و کاهش شکاف های جنسیتی هستیم ، باید در آموزش مهارت ، به ویژه آموزش فناوری جدید سرمایه گذاری کنیم.” اگر 5 نفر مجهز به این نوع آموزش باشند ، می توانند شغل خود را از دست بدهند.
وی گفت: امروز حدود 5 میلیون زن در سن اشتغال وجود دارد اما در ایران بیکار است و افزود: “استراتژی ما در تعریف اشتغال زنان فقط یک تصور غلط بوده است. همانطور که ما در مورد مشاغل زنان صحبت می کنیم ، ما در مورد مشاغل خانه صحبت می کنیم ، ما یک خیانت به اشتغال و کل جامعه است. حل شده است
وی افزود: “زنان می توانند با سواد دیجیتال به 5 ٪ از بازار آینده ایران برسند.” اگر دسترسی پیدا کنیم این اتفاق می افتد. بنابراین برنامه ما این است که آموزش های فنی و حرفه ای را بیشتر آموختیم.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات