مدیر واحد رسیدگی به شکایات نماد اعتماد الکترونیک افزود: هر پرونده توسط یک داور ارشد و چند داور متخصص از اعضای کمیسیون داوری کانون عالی کارفرمایی بررسی می شود و در حال حاضر بیش از 30 داور در منتخبین حضور دارند. هیأت داوری کمیسیون داوری کانون عالی کارفرمایی برای رسیدگی به پرونده های سامانه فعالیت. و با افزایش تعداد پرونده ها به منظور تسریع در رسیدگی، تعداد داوران اعضا افزایش یابد، به همین دلیل هزینه داوری بابت پرداخت حق الزحمه داوران می باشد.
مدیر واحد رسیدگی به شکایات نماد اعتماد الکترونیکی تصریح کرد: به منظور جلوگیری از افزایش تخلفات کسب و کار، تعداد شکایات بی پاسخ و تاخیر در پاسخگویی در شناسنامه این کسب و کار درج شده و با متخلفان برابر مقررات برخورد می شود. دستورالعمل اعطای نماد اعتماد الکترونیکی و نظارت بر فعالیت کسب و کارهای الکترونیکی. خواهد بود. همچنین در بازه زمانی چهار ماهه از تاریخ رونمایی سامانه، با توجه به مکانیزم های طراحی شده خودکنترلی، بیش از نیمی از شکایات در مرحله اولیه مذاکره بین مصرف کننده و کسب و کار از طریق این سامانه رفع شده است. .
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی با توجه به امکان جدید داوری تخصصی در این سامانه، افزود: در صورت عدم پاسخگویی صنفی، علاوه بر امکان ارجاع شکایت به مراجع اداری از جمله سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و اتحادیه صنفی (مطابق روش قبلی و به صورت رایگان)، یک روش جدید نیز در دسترس است. به منظور استیفای حقوق مصرف کننده، در سیستم تعبیه شده است که امکان درخواست ارجاع به داوری وجود دارد.
مدیر واحد شکایات نماد اعتماد الکترونیک با بیان اینکه یکی از مزایای ارجاع به داوری تسریع در رسیدگی و صدور آراء منصفانه و تخصصی است، گفت: رأی داوری ظرف سه هفته توسط هیئت داوری متشکل از اعضای کمیسیون داوری کانون عالی کارفرمایی و در صورت صدور رای به نفع مصرف کننده، واحد تجاری موظف به اجرای آن حداکثر ظرف مدت یک هفته خواهد بود. در غیر این صورت با توجه به تعهدات شغلی نام وی به حالت تعلیق در می آید.
وی در پاسخ به اینکه مرکز توسعه تجارت الکترونیک نظارت بر امور کسب و کارهای اینترنتی را بر عهده دارد و ناظر بر این حوزه است، دلیل دریافت پول برای رسیدگی به شکایات مردم چیست؟ وی تاکید کرد: همانطور که گفتم تمامی مراحل ثبت شکایت و رسیدگی مانند گذشته رایگان است و تنها در صورت انتخاب مصرف کننده برای درخواست داوری (که اختیاری است) مبلغ حق داوری باید پرداخت شود.
وی خاطرنشان کرد: رای داوری علاوه بر ضمانت اجرایی اداری دارای ضمانت اجرایی قضایی نیز خواهد بود و پس از گذشت 20 روز از تاریخ ابلاغ در صورت عدم اجرای آن، امکان اجرا از طریق مراجع قضایی وجود دارد. بنابراین، کل فرآیند شکایت و رسیدگی به پرونده قبلی رایگان است و تنها در صورت انتخاب مصرف کننده برای درخواست داوری، باید مبلغی به عنوان حق داوری پرداخت شود.
در رونمایی از سامانه یکپارچه ثبت شکایات، امکان جدیدی وجود دارد که از طریق آن افراد می توانند در صورت تمایل، در صورت تمایل، بابت خریدی که انجام داده اند، متضرر شده و شکایت داشته باشند، مبلغی را برای داوری تخصصی پرداخت کنند. آی تی.
فعالیت بیش از 30 قاضی برای رسیدگی به پرونده ها
حل و فصل بیش از نیمی از شکایات در مراحل اولیه مذاکرات
تسریع در زمان پردازش
صالحی در خصوص اینکه آیا این موضوع باعث نمی شود مردم از طرح شکایت برای مبالغ جزئی صرف نظر کنند و در نتیجه تخلف بنگاه ها افزایش یابد، افزود: بابت شکایت از مصرف کننده وجهی دریافت نمی شود و رایگان است و در صورت عدم مراجعه به کسبه. مصرف کننده طبق روال قبلی می تواند به صورت رایگان شکایت خود را به مراجع اداری ارجاع دهد.
صالحی درباره مبلغ پرداختی برای این کار گفت: حق الزحمه داوری متغیر بوده و طبق جدول زیر بر اساس نوع اختلاف درصدی از مبلغ معامله ثبت می شود.
نسیم صالحی مدیر واحد شکایات نماد اعتماد الکترونیکی در گفت و گو با خبرنگار ICTNN افزود: فرآیند سامانه جدید به این صورت است که پس از احراز هویت مصرف کننده و ثبت و تایید اطلاعات تراکنش، بر اساس با استعلام سامانه تراکنش پرداخت از بانک مرکزی، شکایت به واحد تجاری طرف شکایت ارجاع می شود و واحد تجاری موظف است در بازه زمانی محدود نسبت به پاسخگویی مناسب و رفع شکایت اقدام کند.
به گزارش ICTNN، از سال 1383 بر اساس ماده 9 برنامه جامع تجارت الکترونیک، وزارت بازرگانی با همکاری وزارت دادگستری و قوه قضائیه موظف به تدوین مدل داوری در دعاوی تجارت الکترونیک برای کاهش دعاوی حقوقی شد. با به کارگیری حداقل استانداردهای قانونی در زمینه تجارت الکترونیک و همچنین توسعه مدل حل اختلاف قراردادی برای دعاوی در مدل های تجاری (B2B) و تجارت با مشتری (B2C) به منظور ساده سازی و شفاف سازی اختلافات. فرآیند حل و فصل وزرای امنیتی، دادگستری، معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، معاون حقوقی رئیس جمهور و رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایی ایران رونمایی شدند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری