اگر تلفن همراه شما مورد حمله بدافزار قرار گرفت، لازم است ابتدا این برنامه را شناسایی و از گوشی خود حذف کنید و سپس یک برنامه امنیتی برای محافظت از گوشی خود در برابر بدافزار دانلود کنید.
به گزارش ICTNN، بی توجهی کاربر هنگام به روز رسانی آنتی ویروس و سیستم عامل باعث آلوده شدن سیستم ها به بدافزار و در نتیجه از بین رفتن اطلاعات ذخیره شده می شود. قربانیان فضای مجازی ناخواسته پیوستها یا لینکهای ایمیلهای هرزنامه را باز میکنند، فایلهای آلوده دانلود شده از سایتهای غیرقابل اعتماد را باز میکنند یا روی لینکهای مخرب کلیک میکنند، با انتشار تبلیغات آلوده، هک کردن آلودگی و نفوذ به سیستمها، بهویژه که آسیبپذیریهای آنها اصلاح نشده است، مورد سوء استفاده قرار میگیرند.
پس از تایید اینکه گوشی شما مورد حمله بدافزار قرار گرفته است، دکمه پاور را نگه دارید و گوشی را کاملا خاموش کنید. این ممکن است از آسیب بدافزار جلوگیری نکند، اما میتواند تلاشهای مخرب برای دسترسی به شبکههای اطراف را متوقف کند.
خاموش شدن همچنین به شما فرصت می دهد تا فکر کنید و تعیین کنید که آیا برنامه آلوده خاصی را که بدافزار را به دستگاه شما معرفی کرده است می شناسید یا خیر. آیا می دانید چه نرم افزار دیگری ممکن است بدون رضایت شما دانلود کند؟ اگر نمی توانید برنامه ایجاد کننده مشکل را پیدا کنید، نمی توانید آن را حذف نصب کنید. بنابراین توصیه می شود که برنامه های ضد بدافزار به شناسایی علت مشکلات شما کمک کنند و حتی بتوانند نرم افزارهای آلوده را برای شما حذف کنند. این نیاز به بازیابی مجدد دسترسی به اینترنت تلفن دارد.
هنگامی که دستگاه خود را راه اندازی مجدد می کنید و برای حذف برنامه مشکل دار به برنامه می روید، ابتدا وارد حالت امن شوید. این به محدود کردن آسیبی که برنامه آلوده می تواند وارد کند کمک می کند. برای اکثر دستگاه های اندرویدی، می توانید با نگه داشتن دکمه پاور برای چند ثانیه در حالی که دستگاه روشن است، وارد حالت ایمن شوید، سپس خاموش کردن را فشار داده و نگه دارید.
این باید چند گزینه قدرت، از جمله گزینه راه اندازی مجدد به حالت ایمن را نشان دهد. این حالت را انتخاب کنید و منتظر بمانید تا گوشی شما راه اندازی مجدد شود. اگر نمی توانید حالت ایمن را پیدا کنید، به جای آن حالت هواپیما را روشن کنید تا دستگاه خود را از هر شبکه ای جدا کنید. معمولاً میتوانید این گزینه را در بالای اعلانات خود پیدا کنید.
با مراجعه به تنظیمات، بدافزار را پیدا کنید
به تنظیمات دستگاه Android خود بروید؛ به پایین اسکرول کنید تا بخشی به نام Apps را ببینید. لیستی از همه برنامه های فعلی خود را پیدا کنید – ممکن است لازم باشد مدیر برنامه را انتخاب کنید تا لیست کامل را پیدا کنید. پس از وارد شدن به تنظیمات، برای پیدا کردن برنامه آلوده در مرکز مشکلات خود حرکت کنید. به سادگی Uninstall را انتخاب کنید و دستگاه Android شما باید برنامه مورد نظر را حذف نصب کند. همچنین بهتر است فهرست برنامه های خود را مرور کنید و دانلودهای مشکوک دیگر را حذف کنید. اگر قبلاً هرگز به این لیست نگاه نکرده اید، ممکن است از برخی از ویژگی های عجیب دستگاه خود شگفت زده شوید.
هر دستگاه اندرویدی، به ویژه دستگاه آسیب پذیر، مستحق محافظت است. تعدادی برنامه امنیتی وجود دارد که می توانید برای محافظت از تلفن خود، اسکن ویروس ها، و خلاص شدن از شر فایل های ناخواسته و هر نرم افزار آلوده استفاده کنید. هنگامی که حذف دستی برنامه را کامل کردید، یک برنامه امنیتی را دانلود کنید تا به حل مشکلات بعدی کمک کند.
همچنین باید همیشه مراقب هرگونه هشدار از سوی مرورگر و تجهیزات الکترونیکی خود باشید و با توجه ویژه به به روز رسانی سیستم عامل و آنتی ویروس رایانه و تلفن همراه خود، از تجهیزات خود در برابر مزاحمان محافظت کنید. پشتیبان گیری دوره ای از اطلاعات ذخیره شده و نگهداری این اطلاعات پشتیبان در حافظه های جداگانه بهترین راه برای جلوگیری از نابودی آنها توسط بدافزار یا گروگان گرفتن توسط باج افزار است.
بیشتر بدانید
چگونه ویروس گوشی هوشمند را شناسایی کنیم؟
اما ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که نشانه های روت بودن گوشی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که از آنجایی که شبکه های اجتماعی معمولا از تبلیغات استفاده نمی کنند، این سوال راهی برای اطلاع از ویروسی شدن گوشی است. سایت های مختلفی در اینترنت وجود دارد که استفاده از آنها باعث ویروسی شدن گوشی ها می شود. اگر میخواهید از آلوده بودن یا نبودن گوشی خود مطمئن شوید، میتوانید سایتهای شبکهای مانند توییتر را باز کنید، اگر در پروفایل خود تبلیغاتی مشاهده کردید، باید بدانید که گوشی شما آلوده است، زیرا این سایتها معمولاً تبلیغات غیر ضروری ندارند.
یکی دیگر از نشانه های عفونت تلفن همراه می تواند تخلیه سریع باتری باشد. در واقع اگر تلفن همراه شما به طور ناگهانی خالی شد، باید حدس بزنید که گوشی به ویروس آلوده شده است، زیرا وجود ویروس باعث کاهش حجم باتری گوشی می شود و زمانی که بدافزار وارد گوشی شما می شود، حافظه گوشی شما به طور مداوم درگیر می شود. این کاری است که در نهایت باتری گوشی شما را سریعتر از قبل تخلیه می کند.
علاوه بر این، گرم شدن تلفن همراه یکی دیگر از نشانههای آلوده بودن تلفنها است. امروزه گرم شدن گوشی برای مدت طولانی طبیعی به نظر می رسد، اما باید توجه داشته باشید که اگر در شرایط عادی متوجه داغ شدن بیش از حد گوشی شدید و زیاد با گوشی کار نمی کنید، ممکن است گوشی شما آلوده شده باشد. زیرا برخی از ویروس ها باعث استفاده بیشتر از CUP از گوشی می شوند و در نهایت با گرم شدن غیرعادی گوشی مواجه خواهید شد.
علاوه بر موارد ذکر شده، ریست ناگهانی وای فای نیز می تواند یکی دیگر از دلایل آلوده شدن گوشی باشد. در گوشی های اندرویدی ممکن است ناگهان جی پی اس را سهوا روشن کنید اما نمی توانید این را دلیل آلوده شدن گوشی خود بدانید. اگر به طور ناگهانی متوجه قطع شدن وای فای گوشی شدید، ممکن است به ویروسی بودن آن مشکوک شوید و برای از بین بردن آن باید گوشی را ریست کنید.
یادداشت های پیام
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات