به گزارش ICTNN، شیوع بیماری کرونا تاثیر زیادی بر رشد کسب و کارهای اینترنتی داشت و استقبال مردم از خرید اینترنتی نسبت به زمان های قبل از شیوع این ویروس بسیار متفاوت بود اما همانطور که انتظار می رفت پس از پایان همه گیری این بیماری. و مردم به زندگی عادی بازگشتند، رونق کسب و کارهای اینترنتی حفظ شد زیرا خرید و انجام امور در بستر فضای مجازی و اینترنت در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ در جامعه امروزی است.
ارسال لینک جعلی ثبت نام خودرو از طریق پیامک صرفا جهت هدایت افراد به سمت لینک های جعلی و غیر واقعی بوده و ثبت نام اینترنتی خودرو تنها از طریق رسانه های مورد اعتماد و اطلاعیه های مربوط به نحوه و شرایط فروش خودرو از طریق سایت رسمی خودروسازان انجام خواهد شد. .
همچنین در آذرماه اعلام شد که طی چند ماه گذشته 30 باند و مجرم حرفه ای که در زمینه کلاهبرداری رایانه ای در بازارهای آنلاین و شبکه های اجتماعی خارجی به ارزش 252 میلیارد ریال شناسایی و منهدم شده و 82 نفر دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند. مسئولین.
شایع ترین جرایم اینترنتی در کشور چیست؟
مجرمان سایبری هر بار به بهانه های مختلف سعی در کلاهبرداری از مردم دارند و گرچه قربانیان خود را از هر رده و سنی انتخاب می کنند، اما در بسیاری از موارد مشخص شده است که کودکان و سالمندان یکی از گروه های هدف هستند. این جنایتکاران
بنابراین از آنجایی که مجرمان از شبکه های اجتماعی خارجی برای ایجاد صفحات جعلی و تبلیغات گمراه کننده برای کلاهبرداری از کاربران استفاده می کنند، توصیه می شود شبکه های اجتماعی خارجی بستر مناسبی برای خرید آفلاین نباشد و حتی امکان خرید کالا و خدمات در شبکه های اجتماعی وجود داشته باشد. از غریبه ها دوری کنید.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
بر اساس اظهارات دی ماه امسال رئیس پلیس فتایی فرجا، بیشترین جرایم در فضای مجازی در هشت ماهه امسال، کلاهبرداری اینترنتی، حذف غیرمجاز از اینترنت، افترا و نشر اکاذیب در فضای مجازی، دسترسی غیرمجاز به اطلاعات و مزاحمت اینترنتی از جمله بیشترین جرایم در فضای مجازی علاوه بر این، جرایم مربوط به کلاهبرداری اینترنتی نسبت به سال گذشته 37 درصد افزایش یافته است. مشکلی که ناشی از عدم توجه کاربران به توصیه ها و هشدارها است.
کلاهبرداران با درج آگهی های سوری با قیمت های پایین و وسوسه انگیز در سایت های خرید و فروش و جلب اعتماد قربانیان خود، آنها را فریب می دهند و برای رزرو اجناس ودیعه درخواست می کنند. شهروندان با اعتماد به این افراد در سایتهای خرید و فروش و پس از واریز وجه به حساب آگهیدهنده متوجه میشوند که علاوه بر عدم ارسال کالا، فروشنده دیگر به تماسها یا پیامهای آنها پاسخ نمیدهد و یا اینکه کالا با کیفیت پایین برای خریداران ارسال می کنند.
در حالی که یکی از حربه های مجرمان سایبری برای کلاهبرداری از شهروندان، درج آگهی های جعلی تحت عنوان ارزان فروشی کالا و اجناس در سایت های درج شده است، پلیس فتا هشدار داد که پیش از این نباید به راحتی فریب وعده های دروغین و تبلیغات فریبنده کلاهبرداران را خورد. مشاهده مبلغی به عنوان ودیعه پرداخت نکنید، حتماً از اصالت هویت آگهیدهنده اطمینان حاصل کنید و پس از دریافت کالا و تأیید اصالت کالا، پرداخت را انجام دهید.
یکی از ترفندهای مجرمان سایبری برای کلاهبرداری، درج آگهی های جعلی تحت عنوان ارزان فروشی است و به همین دلیل کارشناسان همواره تاکید می کنند که کاربران نباید به راحتی فریب وعده های توخالی و تبلیغات اغوا کننده را بخورند و حمل آن ضروری است. بررسی های لازم از صحت هویت تبلیغ کننده را انجام دهد.
کودکان و سالمندان گروه هدف اصلی مجرمان سایبری هستند
در این خصوص کارشناسان خاطرنشان می کنند که ثبت نام و واریز خودرو باید به نام شرکت خودروسازی انجام شود و هموطنان از واریز وجه به حساب دیگری خودداری کنند. برخی از آگهیهای فروش با قیمتهای فریبنده و جعلی یا زمان تحویل فوری چند روزه تقلبی و با هدف فریب شهروندان است. همچنین برخی از سودجویان خود را افراد مرتبط با واحد فروش خودروسازان معرفی می کنند و با این ادعا مدعی می شوند که با دریافت مبلغی می توانند برای داوطلبان خودرو تهیه کنند که شهروندان به این موارد توجه داشته باشند.
با توجه به شرایط کنونی جامعه، اکثر کسب و کارها به فضای مجازی و سایت های خرید و فروش آنلاین روی آورده اند که در آن کلاهبرداران اینترنتی با ترفندهای مختلف سعی در کلاهبرداری از کاربران دارند. گاهی دیده می شود که کاربران و شهروندان فضای مجازی با مراجعه به سایت های خرید و فروش برای تهیه لوازم مورد نیاز خود فریب مجرمان سایبری را می خورند.
اخیراً همزمان با آغاز طرح پیش فروش محصولات برخی خودروسازان، نسبت به احتمال کلاهبرداری از شهروندان با تبلیغات جعلی فروش خودرو در فضای مجازی هشدار داده شده است.
بر این اساس، با توجه به اینکه مجرمان سایبری همواره از هر فرصت و فضایی برای سوء استفاده از کاربران فضای مجازی و کلاهبرداری از آنها استفاده می کنند، یکی از این فرصت ها که شهروندان باید با هوشیاری خود سودجویان را غصب کنند، امکان پیش فروش اینترنتی خودرو است و در این زمینه برای متقاضیان ثبت نام و خرید خودرو ضروری است تا مواردی را رعایت کنند. سودجویان تبلیغات جعلی را در رسانه های اجتماعی ارسال می کنند و سپس کاربران را به سایت ها و درگاه های پرداخت جعلی هدایت می کنند و از اطلاعات آنها سوء استفاده می کنند یا از حساب های بانکی خود برداشت های غیرمجاز انجام می دهند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری